Braşov

articolul anterior articolul urmator

Aparat de radiologie de ultimă generaţie la Maternitatea Braşov

0
16 Feb 2018 08:26:44
Autor: Simona Suciu
Aparatul a fost donat de Organizaţia Salvaţi Copiii. FOTORadu Colţea
Aparatul a fost donat de Organizaţia Salvaţi Copiii. FOTORadu Colţea

Organizaţia Salvaţi Copiii a donat un aparat de radiologie pentru Secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Braşov. Aparatul a costat 21.000 de euro şi este de ultimă generaţie.

Aparatul de radiologir reprezeintă cea de-a cincea donaţie pe care această organizaţie non-guvernamentală o face Maternităţii. Aparatul este în valoare de 21.000 de euro şi a intrat în dotarea secţiei de nou-născuţi. „Sperăm ca această colaborare extraordinară pe care Organizaţia Salvaţi Copiii România o are cu Maternitatea braşoveană să continue, în beneficiul comunităţii noastre“, a spus Adrian Gabor vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Vechiul aparat de radiologie pe care Maternitatea îl avea era vechi de 15 ani şo expunea bebeluşii născuţi premature la doze destul de mari de radiaţii. „Acesta este un aparat de radiologie portabil, ne permite să facem radiografii în secţie lângă fiecare copil, în pătuţul lui, fără a-l deranja, cu o doză minimă de radiaţie, fiind aparat de ultimă generaţie”, a explicat dr. Olimpia Petrescu, şef secţie Neonatologie I. La Maternitatea Braşov s-au născut anul trecut 4.066 de copii, dintre care 541 au venit pe lume prematur şi au avut nevoie de îngrijiri speciale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările