Au început lucrările la Centrul de Servicii Sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul va costa 8 milioane de lei. FOTOAndrei Paul.
Centrul va costa 8 milioane de lei. FOTOAndrei Paul.

În noul spaţiu îşi vor desfăşura activitatea Direcţia de Servicii Sociale a Primăriei, dar şi 15 fundaţii. Astfel persoane nevoiaşe vor primi rapid ajutor şi nu vor mai fi nevoite să umble dintr-un capăt al oraşului în celălalt.

Valoarea totală a investiţiei este de 8 milioane de lei, 98% fiin fonduri europene. „Este un proiect foarte important pentru Braşov, care vizează o categorie aparte, cea a persoanelor cu nevoi speciale. Prin acest proiect încercăm să aducem în acelaşi spaţiu cea mai mare parte a ofertanţilor de servicii sociale, fie că vorbim de Direcţia de Servicii Sociale, fie că vorbim de ONG-urile din acest domeniu. Odată cu finalizarea acestui proiect, persoanele cu nevoi speciale vor putea beneficia  de o gamă variată de servicii, având în vedere că în acelaşi spaţiu îşi vor desfăşura activitatea Direcţia de Servicii Sociale şi 15 ONG-uri de profil“, a declarat primarul George Scripcaru.    

Centrul multifuncţional va fi amenajat în cadrul corpului A al fostului Grup Şcolar Astra. Clădirea urmează să fie supusă unor lucrări de consolidare precum şi unor intervenţii la partea de arhitectură, finisaje interioare şi exterioare, lucrări de rezistenţă şi modernizare a instalaţiilor. Pentru optimizarea spaţiului existent în vederea furnizării de servicii sociale, vor fi executate o serie de compartimentări care vor permite alocarea unor destinaţii specifice spaţiilor din cadrul Centrului Multifuncţional.

Se vor amenaja locuri de parcare, loc de joacă pentru copii, iluminat exterior şi asigurarea perimetrului prin instalarea de camere de supraveghere. Se vor monta echipamente pentru ca persoanele cu dizabilităţi să nu aibă probleme de acces.

Toate serviciile la într-un singur sediu

La parter vor funcţiona Serviciul protecţia persoanei cu dizabilităţi: Direcţia de servicii sociale, recepţie, Servicii pentru persoane cu handicap locomotor: ONG –centru persoane cu dizabilităţi locomotorii, ONG–centru persoane cu dizabilităţi fizice, Servicii pentru persoane cu handicap senzorial: ONG-centru surdo-muţi şi persoane hipoacuzici, ONG-centru nevăzători şi persoane cu deficienţe vizuale, ONG-centru multidisciplinar pentru depistare şi intervenţie în Tulburări din Spectrul Autist, sindrom Asperger, sindrom Down, ADHA, PDD, NOS şi tulburări asociate.

La etajul I vor funcţiona Serviciul prestaţii sociale: Direcţia de servicii sociale, Centru de informare cetăţeni, Consiliere si informare, ONG- centru servicii socio-educative, de socializare tip after school, ONG -centru de sprijin şi orientare pentru reintegrarea, readaptarea şi reeducarea profesională, Serviciul asistenţă socială, protecţia familiei şi copilului: Direcţia de servicii sociale , ONG– centru reintegrare tineri instituţionalizaţi, ONG –centru prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, ONG - centru copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc şi tineri şi adulţi aflaţi anterior în detenţie, ONG – centru prevenire şi asistare bolnavi hiv şi boli cu transmitere sexuală, ONG – centru prevenire şi asistare bolnavi hiv şi boli cu transmitere sexuală, ONG – centru suport bolnavi de cancer, ONG – centru asistenţă copii abandonaţi, ONG – centru consiliere, formare şi recuperare victime ale violenţei domestice, abuz sexual, familii monoparentale, persoane dependente de alcool, ONG – centru consiliere persoane ce se confruntă cu dificultăţi  în depăşirea problemelor de diverse tipuri sau trec printr-o criză.

La etajul ddoi vor funcţiona serviciul public de asistenţă socială, Serviciul Public pentru persoane vârstnice.

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt persoane din Municipiul Braşov şi din arealul Polului de Creştere care se află în situaţii de vulnerabilitate/excluziune socială şi care au nevoie de servicii sociale. Numărul estimat de beneficiari ai Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale este de 24.320 beneficiari/an.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite