Braşov

articolul anterior articolul urmator

Autobuze speciale pentru elevi propuse la Braşov. Traficul în zona centrală ar urma să fie descongestionat semnificativ

0
8 Oct 2018 12:40:06
Autor: Ionuţ Dincă
Primăria Braşov propune introducerea a două trasee speciale pentru şcolari. Foto: Arhiva Adevărul
Primăria Braşov propune introducerea a două trasee speciale pentru şcolari. Foto: Arhiva Adevărul

La solicitarea Primăriei Braşov, operatorul de transport public, RATBV SA, analizează în această perioadă posibilitatea înfiinţării unor linii de transport a elevilor.

Solicitarea privind înfiinţarea unor curse speciale pentru elevi a fost făcută în condiţiile în care în perioada următoare, în dotarea RATBV vor intra peste 100 de autobuze cu motorizare Euro 6.
 

Ce trasee sunt propuse

 
După cum a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brşaov, Sorin Toarcea, sunt luate în calcul două variante. Una dintre acestea este înfiinţarea unei linii şcolare care să plece din Livada Poştei, să urce pe strada Mureşenilor, şi să oprească în staţiile Maternitate, Şirul Beethoven, staţie în zona Casei Junilor, apoi întoarcere pe Şirul Beethoven, str. Mureşenilor urmând a se asigura adtfel transportul elevilor din Livada Poştei până în apropierea principalelor unităţi de învăţământ din zonă. Pentru a evita blocajele în trafic, Poliţia Locală Braşov ar urma să asigure dirijarea acestor autobuze, astfel încât să aibă prioritate. În ambele situaţii, în autobuze va exista personal specializat pentru ca elevii să circule în condiţii de siguranţă.
 
Trasee gândite, astfel încât elevii să ajungă în siguranţă la şcoală
 
Cea de-a doua variantă propusă este înfiinţarea unui traseu pentru autobuze şcolare, care să facă legătura dintre cartiere şi centrul oraşului. „Aceste linii nu vor putea acoperi, în totalitate, toate străduţele din cartiere şi toate unităţile de învăţământ, dar traseele vor fi gândite astfel încât elevii să ajungă în siguranţă la şcoală”, a subliniat primarul Braşovului, George Scripcaru.
 
Nu în ultimul rând, specialiştii RATBV, împreună cu Direcţia Tehnică din Primăria Braşov, vor trebui să gândească şi un sistem „Drop off&pick up” în Livada Poştei, astfel încât părinţii să îşi poată lăsa copii în condiţii de siguranţă.
 
Citeşte şi:
Braşovul cumpără primele autobuze electrice. Investiţia depăşeşte 10 milioane de lei
 
Autobuz turistic cu 10 lei pe zi la Braşov. Are internet şi o plasmă care oferă turiştilor informaţii despre obiectivele turistice pe lângă care trece

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările