Braşov

articolul anterior articolul urmator

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul unui copil care a încercat să se sinucidă într-un centru de plasament

0
26 Apr 2018 16:23:06
Autor: Simona Suciu
Copilul a declarat că a înghiţit cinci pastile. FOTOArhivă.
Copilul a declarat că a înghiţit cinci pastile. FOTOArhivă.

Avocatul Poporului a demarat o anchetă în cazul unui băiat de 16 ani care ar fi încercat să se sinucidă la un centru de plasament chiar în ziua de Paşte. Ancheta vizează o posibilă încălcarea articolelor din Constituţie care prevăd ocrotirea minorilor.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul tânărului de 16 ani care ar fi încercat să se sinucidă într-un Centru de Plasament chiar în ziua de Paşte.

„Avocatul Poporului efectuează o anchetă în cazul unui minor de 16 ani care a încercat să se sinucidă chiar în ziua de Paşti, în Complexul de servicii Hărman - Casa de tip familial Sf. Patrik, unitate aflată în subordinea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Braşov. Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 34 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor“, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Băiatul ar fi încercat să se sinucidă chiar în ziua de Paşte. El le-a spus asistentelor de la centru care veniseră să îi administrase tratamentul de seară că a luat cinci pastile. Acestea au sunat la 112, iar băiatul a ajuns la Spitalul de Pediatrie. Nu avea semne de intoxicaţie, dar pentru siguranţă medicii l-au ţinut sub observaţie. Nu se ştie de unde a făcut rost copilul de pastile, mai ales că la centru toate medicamentele sunt încuiate într-un dulap. Analizele nu au putu stabili nici de doză de medicamente a înghiţit copilul. Băiatul este acum înafara oricărui pericol. La momentul incidentului Direcţia pentru Protecţia Copilului a dat următoarea explicaţie:

„Tânărul în cauză este într-o stare emoţională delicată, pentru că sora lui a ieşit din sistemul de protecţie al statului după împlinirea vârstei de 18 ani şi nu mai locuiesc aproape unul de altul. Tânăra a locuit în a doua casă familială din acelaşi imobil, curtea fiind comună. Duminică seară (n.r.8 aprilie), angajaţii urmau să administreze copiilor tratamentul obişnuit. Când au ajuns la minorul în cauză, acesta a declarat că a luat deja cinci pastile, moment în care, conform procedurii, a fost apelat Dispeceratul 112, apelul fiind direcţionat către Ambulanţă şi Poliţie. Astfel, minorul a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Copii Braşov, unde se află sub observaţie“, a declarat Lidia Mailat, purtător de cuvânt la Direcţia pentru Protecţia Copilului Braşov.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii