Braşov

articolul anterior articolul urmator

Bărbatul care şi-a omorât mătuşa, o cunoscută profesoară din Braşov, pentru a-i moşteni averea, a fost condamnat la 27 de ani de închisoare

0
20 Nov 2017 08:31:04
Autor: Simona Suciu
Bărbatul a fost arestat pe aeroportul Otopeni. FOTOProtv.
Bărbatul a fost arestat pe aeroportul Otopeni. FOTOProtv.

Curtea de Apel Braşov a menţinut sentinţa Tribunalului, iar Mircea Eduard Borzoş a fost condamnat la 27 de ani de închisoare. Sentinţa este definitivă. Anul trecut, bărbatul şi-a strangulat mătuşă şi i-a abandonat trupul pe Transfăgărăşan. Motivul crimei au fost banii, mai exact o vilă şi un teren din Bran evaluate la 300.000 de euro.

Curtea de Apel a respins recursul intentat de Mircea Eduard Borzoş, dar şi pe cel al procurorilor şi a menţinut sentinţa dată de magistraţii Tribunalului Braşov. Mircea Eduard Borzoş a fost condamnat la 27 de ani de închisoare pentru omor calificat şi lipsire de libertate. Complicii săi, care l-au ajutat să îşi ucisă mătuşa au primit şi ei ani grei de puşcărie. Silviu George Luca şi Ioan Oratie au fost condamnaţi la 17 ani de închisoare pentru lipsire de libertate şi complicitate la omor calificat. Potrivit anchetatorilor motivul crimei au fost banii. Înainte să o ucidă bărbatul o ameninţase de mai multe ori pe profesoară pentru a-i ceda o vilă şi un teren din staţiunea Bran, evaluate la 300.000 de euro. Sentinţa este definitivă.

„ În temeiul art.421 pct.1 lit.b din Codul de procedură penală, respinge apelurile formulate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi inculpaţii Borzoş Mircea Eduard, Luca Silviu George şi Oratie Ioan împotriva sentinţei penale nr.130/S din 12 iulie 2017 a Tribunalului Braşov, pe care o menţine.Definitivă“, se arată în sentinţa Curţii de Apel Braşov.

Ucisă şi abandonată pe Transfăgărăşan

Viorica Borzoş avea 62 de ani, nu era căsătorită şi avea grijă de o mătuşă de 98 de ani. Singura rudă pe care o avea era un nepot Mircea Eduard Borzoş. Bărbatul o ameninţase de mai multe ori cu moartea pe femeie, pentru a-i lua averea. În 7 iunie 2016, împreună cu doi complici şi-a pus planul în aplicare. Prietenii nepotului au pretins că ar fi angajaţi ai Electrica şi astfel au ademenit victima să se întâlnească cu ei în Braşov, sub pretextul că vor să îi rebranşeze o casă de a sa, nelocuită, din Bran. Profesoara s-a întâlnit cu cei doi falşi angajaţi ai Electrica care au invitat-o în  maşina, în care de fapt o aştepta nepotul ucigaş, fără ca femeia să bănuiască măcar. Odată intrată în maşină cu cei trei bărbaţi, femeia nu a dorit să le dea bani şi astfel a fost ucisă, se pare, undeva pe un teren în afara localităţii Râşnov. 

Autopsia a arătat că femeia a fost ştrangulată cu mâinile de ucigaş. Cadavrul a fost apoi transportat tot cu maşina, de nepotul acesteia, din judeţul Braşov, în judeţul Sibiu şi abandonat lângă Transfăgărăşan. Nepotul femeii a plecat în Italia după comiterea crimei, însă s-a întors în ţară ulterior, cu un avion, fiind arestat direct pe aeroport în Bucureşti.Trupul femeii a fost descoperit la două zile de la crimă.

Viorica Borzoş era de 20 de ani profesoară de sport la Colegiul Remus Răduleţ din Braşov. Era foarte iubită de elevi şi de colegi. Pentru că femeia nu avea rude în viaţă a fost înmormântată de colegi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările