Braşov

articolul anterior articolul urmator

FOTO Braşoveanul Andrei Roşu a devenit campion mondial la ultratriatlon. Alergătorul de cursă lungă a intrat şi în Cartea Recordurilor

2
25 Nov 2013 08:41:01
Autor: Simona Suciu
Andrei Roşu a alergat în 2011 distanţa Braşov-Bucureşti pentru a strânge fonduri pentru Hospice.
Andrei Roşu a alergat în 2011 distanţa Braşov-Bucureşti pentru a strânge fonduri pentru Hospice.

În martie anul acesta Andrei Roşu devenea primul roman care reuşea să termine un untratriatlon, iar acum a reuşit să devină campion mondial în Mexic. Efortul a fost unul uriaş: 50 de ore de alergare, înot şi mers cu bicicleta.

Alergătorul braşovean a spus că pentru el importantă este cursa, important este să participle şi nu neapărat să câştige. Succesul nu a întârziat însă să apară. După un loc 22 obţinut în Florida, cu un timp de 35 de ore, 8 minute şi 50 de secunde de alergat, pedalat şi înotat fără oprire, Andrei Roşu a reuşit acum două zile una dintre cele mai mari performanţe obţinute de un român în 2013. A câştigat ultratriatlonukl din Mexic cu un timp de aproape 50 de ore. Practiv a înnotat 11,4 kilometri, a mers cu bicicleta 540 de kilometric şi a alergat alţi 126,6 kilometri.

Braşoveanul a intrat şi în cartea Recordurilor anul trecut după care a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente.

În ultimii trei ani, Andrei Roşu a alergat la maratonul Australiei, la Eurasia Marathon, Antarctica Ice Marathon, Maratonul Sahara, Everest Marathon, dar şi în curse din Noua Zeelandă şi Brazilia.

Braşoveanul Andrei Roşu a mai apărut în Guiness Book, în 2010, după ce a fost primul care a bătut tobele la Polul Nord, unde a alergat în primul maraton din viaţa sa. Andrei a reuşit să parcurgă cele 14 curse pe cele 7 continente în 582 de zile, faţă de 730, cât punea condiţie Cartea Recordurilor.

Economist de profesie, braşoveanul Andrei Roşu este implicat activ în numeroase campanii sociale, inclusiv de strângere de fonduri, pentru fundaţii caritabile.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Brain Surgeon
25.11.2013, 09:23:59

Impresionanta performanta intr-adevar si nu la indemana oricui ! Si can te gandesti ca un manelist hard-core pe care-l gasesti in aproape orice tribuna a unui stadion de fotbal nu da doi bani pe ea . Chiar asa , oare cati manelisti or fi existand ?

+1 (1 vot)
Brain Surgeon
25.11.2013, 09:25:36

Scuze pentru "d"-ul lipsa (la "Si cand...) !