Braşov

articolul anterior articolul urmator

Fabricile din Braşov produc componente şi ornamente auto pentru cele mai cunoscute mărci de automobile din lume

0
29 May 2013 08:38:21
Autor: Simona Suciu
La Autoliv, cel mai mare investitor din Braşov, vor fi angajate în 2013 alte 1.000 de persoane
La Autoliv, cel mai mare investitor din Braşov, vor fi angajate în 2013 alte 1.000 de persoane

Şase mari fabrici s-au deschis în ultimii ani la Braşov, toate pe segmental industriei auto. Pe lângă faptul că au scăpat de şomaj, braşovenii se pot mândri că fac piese şi ornamente pentru cele mai renumite mărci din lume. În plus investiţiile depăşeşc 150 de milioane de euro.

Cea mai mare fabrică din Braşov este cea a suedezilor de la Autoliv, care au anunţat numai înacest an 1.000 de angajări. Extinderea celor două divizii din Braşov este rezultatul votului de încredere primit de Autoliv România din partea managementului grupului, datorită performanţelor extraordinare de-a lungul timpului“, se arată într-un comunicat al companiei.

Autoliv, unul dintre cei mai mari producători de airbaguri şi centuri de siguranţă din lume, a avut anul trecut vânzări totale de 8,23 miliarde de dolari. Autoliv România produce, în principal, pentru pieţele externe, pentru clienţi ca BMW, Volkswagen, General Motors, Ford, Renault Group, PSA, Fiat sau Volvo.

Şi compania Continental Automotive a demarat în acest an producţia la fabrica de la Cristian. Grupul german, care a investit 20 de milioane de euro în fabrica de 4.000 de metri pătraţi este printre cei mai mari cinci furnizori de componente pentru automobile din lume şi al doilea ca mărime din Europa. 

Clienţi de lux

Compania Quin România deţine o fabrică în Ghimbav şi construieşte o nouă hală de 22 de milioane de euro. În noua locaţie se va lucra exclusiv pentru comenzile de ornamente de interior pentru industria auto. Printre clienţii pentri care lucrează braşovenii se numără Audi, Bentley, Mybach, BMW, Mercedes sau Porche.

Grupul Dräxlmaier are o fabrică la Braşov, tot de componente auto. Şi Compania Rolem contruieşte o a doua fabrică  8 – 10 milioane de euro, la Cristian. Rolem produce ornamente de lemn pentru interiorul maşinilor de lux ale brandurilor Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen sau Porsche.

Caroserii pentru microbuze

Spaniolii de la Indcar Group va demara anul viitor activitatea într-un centru de producţie de caroserii pentru microbuze în Parcul Industrial Prejmer, de lângă Braşov. Investiţia totală în noul centru Indcar se va ridica la 4,6 milioane de euro, urmând să aibă aproximativ 60 de angajaţi. Principalii clienţi ai Indcar sunt Iveco, Volkswagen, Fiat, Peugeot sau Mercedes.

Pe aceeaşi temă:

Cum va arăta prima parcare verde din Braşov

Investiţii majore anul acesta la Râşnov

Braşovul se mută în subteran Edillii au în plan mai multe pasaje şi parcări

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii