Braşov: Povestea unei fetiţe abandonate, care a „renăscut“ alături de familia adoptivă din Texas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2001, când avea numai zece luni, AnnMarie a fost adoptată din Centrul de Plasament „Micul Prinţ". Fetiţa, care duce acum o viaţă normală alături de familia americană care o adoră, a vizitat ieri, pentru prima dată, Braşovul, oraşul natal.

Drama de a creşte fără atenţia şi dragostea părinţilor nu a existat pentru AnnMarie. Micuţa şi vesela fetiţă a fost abandonată de părinţii naturali din Codlea şi internată în Centrul de Plasament „Micul Prinţ". Aici a fost găsită de o familie de voluntari americani din Texas.

AnnMarie care acum are zece ani, locuieşte în Dallas, Texas. Fetiţa se bucură de o familie numeroasă şi fericită. Are doi fraţi, Jack (17 ani) şi Jeff (13 ani), este răsfăţată de părinţii Tom şi Miki şi adorată de cei doi bunici. „AnnMarie aduce multă bucurie în familia noastră. Este foarte puternică şi este practic sufletul familiei noatre. Nu ne putem închipui  viaţa fără ea", n-.a mărturisit Miki Melsheimer, mama fetiţei adoptate.

image

Încântată de Braşov

Familia americană, care o îngrijeşte pe fetiţă a sosit în România cu dorinţa de a-i arăta acesteia ţara ei de origine şi de a face donaţii în mai multe centre pentru copii din judeţul Braşov.

 

image

„La noi acasă este foarte frumos, dar şi în România îmi place. Am vizitat şi mi-a plăcut Biserica Neagră, arhitectura caselor şi cu siguranţă o să mai venim", a spus, cu zâmbetul pe buze, AnnMarie.  

Micuţa simte că este legată de România şi tocmai de aceea a început să înveţe limba română.

image

„AnnMarie doreşte să cunoască limba română, iar eu o mai învăţ din când în când câteva cuvinte. Şi părinţii ei au învăţat anumite cuvinte şi nu sunt reticenţi în ceea ce priveşte ţara noastră", a spus Mariana Chiriloaie, cea care s-a ocupat de adopţia fetiţei.

Preşedinta Asociaţiei Catharsis se bucură că fetiţa are o familie fericită şi că destinul i s-a schimbat datorită adopţiilor internaţionale. De aceea interzicerea acestora i s-a părut nedreaptă.

„Fetiţa  este fericită şi mult mai împlinită decât ar fi putut fi în România. Familia care a adoptat-o oferă un exemplu concret în ceea ce priveşte avantajul adopţiei intarnaţionale. Iată că legenda potrivit căreia americanii adoptă pentru organe este eronată. O familie care adoptă din străinătate este o familie în faţă căreia trebuie să ne închinăm", a declarat Azota Popescu.

Semnături pentru adopţiile internaţionale

Asociaţia Catharsis, condusă de Azota Popescu a demarat o acţiune de  strângere de semnături pentru legalizarea adopţiilor internaţionale. În opinia preşedintei Asociaţiei Catharsis interzicerea adopţiilor internaţionale reprezintă un dezavantaj pentru copiii instituţionalizaţi. Strângerea semnăturilor se face zilnic, în Piaţa Sfatului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite