Braşov

articolul anterior articolul urmator

Braşov Running Festival, episodul-pilot al aducerii în România a unei competiţii de atletism de nivel mondial

1
16 Sep 2021 20:22:15
Autor: Ioan Buciumar
Braşov Running Festival se va dsăşura în 26 septembrie FOTO Ioan Buciumar
Braşov Running Festival se va dsăşura în 26 septembrie FOTO Ioan Buciumar

Braşov Running Festival se doreşte o competiţie de atletism care să aducă la Braşov cei mai buni atleţi ai lumii, în probele de fond.

Braşov Running Festival este evenimentul din 26 septembrie care îşi propune să aşeze Braşovul pe harta europeană a marilor competiţii de alergare. Competiţia în care concurenţii vor alerga 10 kilometri este doar episodul pilot al unui festival sportiv mai amplu, prin care oraşul nostru vrea să atragă un număr cât mai mare de sportivi la o competiţie de anvergură.
 
„Trebuie să recunosc că, după organizarea Cmapionatului Mondial de 50 de kilometri de la Braşov, din 2019, care a fost un succes pentru atletismul românesc, pentru Braşov şi pentru organizatori, primind invitaţia lui Daniel Şanta şi a grupului de firme Coresi, am primit cu bucurie organizarea unei competiţii de un alt nivel. Ne gândim, în primul rând, la sportul de mare performanţă”, a declarat vicepreşedintele CS Colţea Braşov, Florin Florea, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Atletism. 
 
În 29 septembrie este Ziua Mondială a Inimii, ocazie cu care clubul Rotary desfăşoară acţiunea „Promenada inimilor”. În acest an, clubul Rotary se va ocupa de secţiunea destinată copiilor a competiţiei Braşov Running Festival şi le va oferi premii consistente micuţilor care vor participa. 
 
„Promovăm sănătatea, pornind de la faptul că, la fiecare 30 de minute, un român face un infarct, că 7 milioane de români au afecţiuni cardio-vasculare, că unul din trei români are hipertensiune arterială şi, atuncea, prin mişcare, încercăm să promovăm sănătatea în conştiinţa braşovenilor”, a explicat preşedintele Rotary Braşov, doctorul Liviu Muntean. 
 
Competiţia nu s-ar putea desfăşura fără implicarea autorităţilor locale. „Am avut mai multe întâlniri cu domnul Florea şi am pus la punct toate aceste aspecte, urmând ca, apoi, în Comisia de circulaţie să luăm decizia închiderii străzillor şi, împreună cu Poliţia Naţională, Jandarmerie, Poliţia Locală, cei de la RATBV am făcut în aşa fel încât să deviem traseele şi să asigurăm fluidizarea traficului”, a spus viceprimarul Braşovului, Sebastian Rusu. 
 
Organizatorii spun că vor să facă din Braşov Running Festival locul de întâlnire al tuturor iubitorilor alergării cu vedetele atletismului mondial, dar şi cu o experienţă de eveniment demnă de marile oraşe din occident. În 2021 se testează infrastructura, iar de anul viitor organizatorii promit că aduc elita atletismului la Braşov. 
 
Vă mai recomandăm:
 
One World Festival din Braşov, festivalul filmelor făcute de sau despre femei
 
Bătrâneţea, haină grea şi pentru câini. Geriatrie construită de un adăpost din Braşov pentru patrupede
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ionica Porumbel
18.09.2021, 18:48:22

Gata. Le-ați rezolvat pe toate.

Modifică Setările