Braşov

articolul anterior articolul urmator

Braşovenii iau cu asalt „baloanele“ de fotbal

0
20 Mar 2010 11:45:39
Autor: adevarul
Jucătorii se luptă pe viaţă şi pe moarte pe teren. Foto: Bogdan Crăciun
Jucătorii se luptă pe viaţă şi pe moarte pe teren. Foto: Bogdan Crăciun

Aşa numitele „baloane" sunt în topul preferinţelor braşovenilor, mulţi alegând ca modalitate de relaxare o partidă de futsal. Clienţii se înghesuie să le închirieze astfel că se hjoacă meciuri şi la ore târzii din noapte.

Terenurile acoperite cu iarbă sintetică au devenit o modă în Braşov. Primul „balon" a apărut  în cartierul Dârste, la ieşirea din Braşov pe DN 1. Treptat cartierele s-au umplut de astfel de construcţii. Au apărut baloane în Bartolomeu, Tractorul, Răcădău, dar şi în cadrul complexului Paradisul Acvatic

Aceste locaţii oferă numeroase avantaje, iar cel mai important este că un balon poate fi utilizat şi în perioada sezonului rece. Construcţia din Dârste rămâne în continuare cea mai căutată, dar aproape la fel de solicitate sunt şi terenurile din celelalte cartiere.

Preţuri în funcţie de locaţie

Balonul de la Paradisul Acvatic este cel mai schimp. Aici o oră de fotbal costă 250 de lei. În rest, preţurile sunt între 165 de lei (balonul de la Forex) şi 180 de lei (terenurile de la Şcoala 3 din Astra şi cartierul Bartolomeu). Cele mai accesibile preţuri sunt la terenurile sintetice acoperite din cartierul Răcădău, unde o oră de futsal costă 100 lei. Preţul este mai mic deoarece terenul este mult mai mic decât în celelalte locaţii.

Terenurile dispun de instalaţie de încălzire a terenului, noctură, vestiare şi duşuri. Totodată, în preţul unei ore de futsal sunt inccluse mingi de fotbal şi maiouri pentru deosebirea adversarilor.  Pe teren pot intra maxim 22 de jucători. Terenurile se pot închiria între orele 8.00 şi 1.00.  

Fotbalul de sală a devenit o adevărată modă şi se organizează  şi multe turnee.  „Eu joc fotbal, împreună cu prietenii, la Şcoala nr.3. Avem o echipă de 12 jucători şi plătim 15 lei pe oră de persoană, întrucât ne-am făcut abonament. De acelaşi teren se folosesc şi elevii. Am încercat să ne schimbăm ziua de disputare a meciurilor, dar nu am reuşit fiindcă baza este tot timpul ocupată", a declarat Mihai Bolonyi, de 30 de ani, jucător.

Fotbal şi pe terenuri neacoperite

Iubitorii de mişcare pot încinge o miuţă şi pe terenurile neacoperite.  Astfel de locaţii se găsesc la ICIM, Şcoala nr. 10 de la Complexul Mare, Şcoala 11 din Cartierul Florilor, dar şi în cartierul Noua. Aceste baze sportive dispun de încălzire a terenului şi nocturnă, iar preţurile pentru o oră sunt între 60 şi 100 de lei.


Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos
Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările