Braşov

articolul anterior articolul urmator

Braşovenii, mândri de oraşul lor, dar nemulţumiţi că nu mai au loc de turişti

1
27 May 2022 17:49:57
Autor: Ioan Buciumar
Centrul Istoric al Braşovului este plin de turişti FOTO Ioan Buciumar
Centrul Istoric al Braşovului este plin de turişti FOTO Ioan Buciumar

Numărul turiştilor este tot mai mare la Braşov, încât au început să apară şi voci care spun că localnicii nu mai pot ieşi să se bucure de o seară frumoasă în Centrul Istoric.

Străzile din Centrul Istoric al Braşovului sunt, parcă, mai pline ca niciodată în acest an. Ridicarea tuturor restricţiilor legate de pandemie a făcut ca mulţi dintre turiştii care au ezitat să plece de acasă cât timp încă riscul de infectare cu SARS-CoV-2 era destul de mare să se decidă să plece într-un city break sau chiar o vacanţă de mai multe zile. 
 
Numărul de turişti din Braşov este mare, dar cei mai mulţi dintre aceştia sunt româmi. Pentru ca operatorii din turism să fie mai interesaţi să atragă străini, un proiect a fost lansat în dezbatere publică, prin care operatorii să primească 40 de euro pentru fiecare turist străin care petrece mai mult de patru nopţi într-o unitate de cazare din ţara noastră. 
 
Aceasta şi pentru că durata medie a sejurului străinilor la Braşov este de 2,1 nopţi, în acest moment, potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov. În primele patru luni ale anului, Germania, Marea Britanie şi Belgia sunt ţările de provenienţă a celor mai mulţi turişti străini care au ajuns la Braşov. 
 
„Auzi tot mai mult vorbindu-se în alte limbi, în special engleză, lumea de pe Republicii. Cred că sunt din ţări diferite şi atunci se înţeleg cel mai uşor între ei în engleză. Sunt şi mulţi ucraineni, dar, în cazul lor, e o altă situaţie”, spune un braşovean. 
 
Terasele sunt pline, în special în jurul prânzului. Seara, acestea sunt prea puţine, parcă, deşi numărul lor pentru un oraş de dimensiunile Braşovului este impresionant. „Noi am stat mai mulţi ani în Italia şi, de anul trecut, am revenit acasă. Braşovul este la fel de aglomerat din cauza turiştilor ca multe oraşe din Italia. Ca să găsim un loc pe terasă aşteptăm până aproape de ora închiderii şi stăm şi noi câteva minute”, spune un alt localnic. 
 
„Nu mai ai loc de turişti! Cred că vom ajunge şi noi ca multe oraşe din Vest în care locuitorii nu îşi mai doresc turişti în oraş. Nu suntem încă acolo, dar cred că asta e direcţia spre care ne îndreptăm. Cred că şi preţurile sunt mai mari din cauza turiştilor şi, în plus, care e câştigul pentru oraş, că în domeniul ăsta sunt printre cele mai mici salarii”, spune un braşovean nemulţumit.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
Autobuz fără lunetă, care circula între Făgăraş şi Braşov, ţinta ironiilor pe reţelele sociale. Reacţia Poliţiei
 
Ce sumă uriaşă au găsit doi hoţi într-un autoturism furat dintr-o parcare

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mihai Medias
27.05.2022, 19:56:32

"Braşovenii, mândri de oraşul lor, dar nemulţumiţi că nu mai au loc de turişti." Mai bine fara turisti, sa moara si capra vecinului...

+1 (1 vot)
Modifică Setările