Braşov

articolul anterior articolul urmator

Braşovul „exportă” câini în Germania

0
18 May 2015 07:09:39
Autor: Sebastian Dan

Veşti bune pentru iubitorii de animale, dar care tebuie să aibă ca efect şi responsabilizarea lor.Colaborarea dintre Primăria Braşov şi Asociaţia „Milioane de Prieteni” începe să-şi arate roadele: un prim lot de câini comunitari din Braşov vor fi trimişi în Germania, unde îşi vor găsi o familie care să aibă grijă de ei.

Acest lucru este posibil ca urmare a unei asociaţii germane de protecţia animalelor, care s-a oferit sa preia în cursul acestei săptămâni 25 de animale de la Braşov. Numărul câinilor care vor fi preluaţi de Asociaţia germană BMT va creşte la 50-60, a anunţat viceprimarul Ciprian Bucur.

Pe de altă parte, autorităţile locale se plâng că au probleme în privinţa gestionării câinilor fără stăpân de pe domeniul public. Este vorba despre câinii care îşi duc traiul în zonele de la periferia oraşului, pe platforme industriale sau la unităţi militare, acolo unde autorităţile nu au acces pentru a le prelua şi a le face sterilizările de rigoare. În acest context, aceşti „câini semi-comunitari” se înmulţesc, iar puii lor vor ajunge apoi tot pe străzi, fără a avea un stăpân.

„Ne confruntăm în continuare cu această problemă a câinilor semi-comunitari, aflaţi la unele unităţi militare sau pe platformele industriale. Câinii sunt foarte greu de preluat de către echipele noastre sau cele ale Asociaţiei Milioane de Prieteni, astfel că ei nu pot fi sterilizaţi. Noi facem un apel către cei care deţin aceşti câini, inclusiv către cetăţeni, să ne anunţe, pentru  ca noi să putem face sterilizările. Aceste sterilizări sunt gratuite”, a precizat viceprimarul Ciprian Bucur.

La această oră, adăpostul de câini de la Stupini, deţinut de Primăria Braşov, este plin la capacitatea maximă, aici fiin îngrijţi aproximativ de 300 de căţei fără stăpân.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările