Braşovul vrea propriul festival de muzică electronică. Ce nume celebre sunt interesate de oraşul de sub Tâmpa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovul ar putea găzdui mari festivaluri precum Untold FOTO Buna Ziua Braşov
Braşovul ar putea găzdui mari festivaluri precum Untold FOTO Buna Ziua Braşov

Primarul Braşovului a declarat că mai mulţi organizatori de mari festivaluri s-au arătat interesaţi să vină la Braşov, astfel că a elaborat o procedură transparentă pentru organizarea de evenimente.

Organizatorii marilor festivaluri din ţară şi din străinătate vor să aducă evenimente şi la Braşov. Tomorrowland (Belgia), Electric Castle, Untold şi Neversea sunt câteva dintre festivalurile de muzică electronică ai căror organizatori s-au arătat interesaţi de disponibilitatea oraşului faţă de asemenea evenimente care ar putea fi organizate şi la Braşov. 

Celebru pentru festivalul Cerbul de Aur, oraşul de sub Tâmpa îşi doreşte să se bucure şi de sărbători mult mai mari şi mai moderne ale muzicii. 

La asemenea festivaluri vin, de obicei, tineri, şi nu numai, din întreaga ţară şi chiar din străinătate. Poziţia geografică a oraşului îi oferă avantajul că este situat la mai puţin de 500 de kilometri de orice punct din ţară, astfel că la aceste evenimente ar putea ajunge mai uşor decât la Bucureşti, Cluj sau Constanţa oaspeţi din toate colţurile României. 

Primarul Allen Coliban a anunţat lansarea unei proceduri transparente pentru organizarea de evenimente în municipiul Braşov, în baza unor criterii aplicabile tuturor, astfel încât calendarul de evenimente să fie cât mai diversificat şi atractiv, să asigure un impact economic cât mai mare asupra oraşului, să fie actualizat în timp real, iar organizatorii să ştie în ce condiţii şi în ce perioade pot organiza aceste evenimente. 

„Braşovul devine din ce în ce mai atractiv pentru organizatorii de evenimente, inclusiv pentru cei care organizează festivaluri mari. Am primit foarte multe solicitări în ultimul timp, iar criteriile de evaluare vor ţine cont de impactul economic, de impactul social, de impactul asupra mobilităţii şi a locurilor de cazare, asupra Braşovului, pentru că dorim să avem evenimente sustenabile şi care să nu creeze probleme pentru oraş”, a precizat edilul şef al Braşovului, Allen Coliban. 

De acum, la Braşov, fiecare organizator de evenimente care doreşte să utilizeze domeniul public va trebui să completeze un chestionar. Chestionarul include date despre organizator, despre eveniment (activităţi, loc de desfăşurare şi altele), despre publicul ţintă şi numărul de participanţi şi de spectatori estimat, un plan de promovare al evenimentului, precum şi date despre utilităţile necesare sau activităţi comerciale conexe.

De asemenea, organizatorul trebuie să ofere date clare despre măsurile necesare pentru prevenirea aglomerării traficului rutier,evitarea poluării, asigurarea ordinii şi liniştii publice şi a siguranţei şi sănătăţii participanţilor, precum şi a aplicării normelor referitoare la prevenirea răspândirii epidemiei.

Totodată, organizatorul evenimentului va trebui să prezinte şi o analiză cu impactul financiar asupra economiei locale şi să sublinieze beneficiile pentru comunitatea braşoveană.

Vă mai recomandăm:

 

Catacombele Braşovului, transformate din depozit de muniţie în primul muzeu „new media” din România

 

Record de viteză pentru un tânăr care conducea prin Braşov. Celelalte probleme ale şoferilor: alcoolul şi drogurile

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite