Braşov

articolul anterior articolul urmator

Braşovul este printre cele mai harnice judeţe din ţară

0
25 Feb 2013 08:43:06
Autor: Simona Suciu
Braşovul este liderul Regiunii Centru. FOTOArhivă.
Braşovul este liderul Regiunii Centru. FOTOArhivă.

Portalul econtext.ro a realizat un top în funcţie de PIB-ul pe cap de locuitor din fiecare judeţ. În 39 dintre localităţi acesta a crecut faţă de 2008 semn că judeţele au depăşit criza. Braşovul este pe locul al treilea la nivel naţional.

Cea mai mare creştere a PIB-ului în ultimii patru ani este în Argeş, 25%, de la 7.069 euro la 8.844 de euro pe cap de locuitor.  Pe locul doi este Caraş Severin, cu o creştere de 23.6%, de la 5.104 euro, la .6.307 euro pe cap de locuitor. Pe locul al treilea este Braşovul cu o creştere de 19,2%, de la 7.285 euro la 8.681 euro pe cap de locuitor. Surprinzător, în coada clasamentului se află Bucureşti, Galaţi şi Călăraşi, singurele judeţe unde PIB-ul pe cap de locuitor a scăzut, mai scrie sursa citată.

Braşovul a câştigat mult din industrie şi turism, dar şi din exporturi şi agricultură. Braşovul are cel mai mare PIB pe cap de locuitor din Regiunea Centru. Aceste venituri nu se oglindesc însă şi în salarii. Braşovenii câştigă mai puţin decât sibienii. Salariul mediu la Braşov este puţin peste 1.500 de lei, în timp de la Sibiu a trecut de 1.600 de lei.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii