Cărţile a căror vânzare a crescut spectaculos în pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cărţile pentru copii şi cele de parenting se vând tot mai bine în România
Cărţile pentru copii şi cele de parenting se vând tot mai bine în România

În urmă cu trei ani, adulţii din România nu erau foarte interesaţi să cumpere cărţi pentru copii sau de parenting. O mare librărie online din ţara noastră spune că, în ultimul an, a vândut acest gen de carte aproape dublu faţă de cât vindea în 2019

Dacă înainte de pandemie cărţile pentru copii şi de parenting reprezentau cel mult 15% din vânzările de carte ale unei cunoscute librării online braşovene, acum s-a ajuns ca acestea să atingă pragul de 25%. 

Aceasta se întâmplă în condiţiile în care numărul total de cărţi vândute a cunoscut o uşoară creştere. Astfel, cu aproape 30.000 de volume în limba română şi engleză listate pe site, cărţile pentru copii se apropie în popularitate de beletristică, semn că părinţii sunt tot mai preocupaţi să insufle copiilor interesul pentru lectură. 

„Una din patru cărţi vândute în ultimele 12 luni de Libris, librărie online cu tradiţie pe piaţa din România, a fost pentru copii sau de parenting. Categoriile Carte pentru copii şi Creşterea Copiilor (Parenting) şi-au crescut constant ponderea în vânzările de pe Libris.ro, ajungând la 25%, faţă de aproximativ 15% în urmă cu 3 ani. Astfel, cu aproape 30.000 de volume în limba română şi engleză listate pe site, cărţile pentru copii se apropie în popularitate de beletristică, semn că părinţii sunt tot mai preocupaţi să insufle copiilor interesul pentru lectură”, a dezvăluit Augusta Oniţă Bagoly, manager Libris.

Printre cele mai comandate cărţi pentru copii s-au numărat titluri consacrate precum „Recreaţia Mare”, de Mircea Sântimbreanu, „Singur pe lume”, de Hector Malot, „Amintiri din copilărie”, de Ion Creangă, dar şi titluri noi, cum ar fi „Bufniţa care se temea de întuneric”, de Jill Tomlinson sau „500 de adevăruri uimitoare şi amuzante”. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ce deosebea Şirul Profesorilor de Şirul Hoţilor, două străzi cu case de lux, construite la Braşov în urmă cu un secol

Oraşul cu 1.000 de „ochi”. Cum vrea primarul unui municipiu din România să facă străzile mai sigure

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite