Braşov

articolul anterior articolul urmator

CAS Braşov, sancţionată cu 3.000 de lei pentru publicarea „listei ruşinii“

0
7 Jul 2010 08:35:23
Autor: adevarul

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a finalizat ancheta la Braşov şi în urma acesteia a concluzionat că subordonaţii lor nu au încălcat nicio lege atunci când au publicat „lista ruşinii", pe care se aflau 30.000 de aşa-zişi datornici la fondul de sănătate.

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a demarat o anchetă în paralel cu cea a CNAS şi, în urma verificărilor, a stabilit că publicarea „listei ruşinii"  a fost făcută încălcând legea. În consecinţă, ANSPDCP a dispus sancţionarea CAS Braşov şi retragerea listei de pe site.

CAS, sancţionată cu 3.000 de lei

S-a dispus sancţionarea contravenţională în baza legii 677 pe 2001 pentru încălcarea articolului 4 privind încălcarea reglementărilor publicării datelor cu caracter personal. Amenda este de 3.000 de lei. Potrivit legii, amenda se aplică operatorului de date cu caracter personal, adică instituţia pentru că, în acest caz, operatorul nu este persoană fizică", a declarat pentru „Monitorul Expres" Simona Şandru, şeful Serviciului Plângeri din cadrul ANSPDCP.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările