Cascada Tamina va fi reabilitată. Vor fi poduri suspendate de unde se va putea admira o privelişte care îţi taie respiraţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cascada este mai sus de Canionul 7 Scări, iar proiectul de reabilitatere este unul spectaculos. Vor fi poduri suspendate cu lanţuri, realizate din oţel zincat, dar şi o zonă de unde turiştii pot admira priveliştea. Investiţia se ridică la aproape 300.000 de euro

Consiliul Local Săcele a aprobat indicatorii tehnico-economici privind reabilitatea Cascadei Tamina. Investiţia se ridică de 1,3 milioane de lei, iar reabilitarea va dura, potrivit proiectului, 12 luni. Se estimează că la cascadă vor ajunge 55.000 de vizitatori pe an, iar obiectivul turistic va aduna un profit anual de 427.000 de lei. Reabilitatea va fi realizată prin intermediul Regiei Locale a Pădurilor Săcele şi se estimează că investiţia va fi recuperată în doi ani şi jumătate.

Tranformarea va fi una cu adevărat spectaculoasă. În proiectul de reabilitare este prevăzut că la Cascada Tamina vor fi poduri suspendate cu lanţuri, realizate din oţel zincat, dar şi o zonă de unde turiştii pot admira priveliştea.

Cascada Tamina este situată în Masivul Piatra Mare pe Valea Pietrei Mici, la o altitudine de 1.100 de metri. Este, practic, o înşiruire de cinci cascade, cea mai mare având o înălţine de 10 metri. În zonă există şi posibilităţi de escaladă pentru cei pasionaţi. Chiar dacă aceste cascade nu sunt la fel de spectaculoase ca şi cele ale Canionului 7 Scări, peisajul este unul care îşi taie respiraţia. Zona a fost denhumită şi Ursărie, deoarece în zonă pot fi văzuţi mulţi urşi.

Cascada Tamina, din Masivul Piatra Mare, este un alt obiectiv spectaculos al Braşovului. Poate fi vizitată şi acum, dar drumul este distrus aproape în totalitate şi este accesibil doar turiştilor care au experienţă multă în drumeţiile montane şi care au echipament special de căţărare.  

La Cascada Tamina accesul se face din DN1 la Timişul de Sus la fel ca şi pentru Canionul 7 Scări. Odată ajunşi la barieră trebuie să urmaţi traseul marcat cu albastru. Drumul durează aproximativ o oră şi trebuie să aveţi bocanci de munte.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite