Cătălin Ionaşcu s-a născut să fie lider

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin a fost impresionat de cât de prietenoşi sunt indienii. Foto: Arhivă Personală.
Cătălin a fost impresionat de cât de prietenoşi sunt indienii. Foto: Arhivă Personală.

Cătălin este vicepreşedinte pe teme de comunicare la AIESEC Braşov, visează să studieze în străinătate şi să ajungă director de marketing.

Braşoveanul de 22 de ani s-a remarcat încă din şcoala generală. Părinţii şi profesorii au observat încă de atunci că are stofă de lider. În timp se sutdia la Şcoala Generală nr. 8, alături de profesoara de limba română şi câţiva colegi a înfiinţat revista şcolii denumită „Încercări". Asta se întâmpla în 2001, iar revista există şi acum.

Redactor şef şi regizor, în liceu

A urmat apoi cursurile Colegiului de Informatică „Grigore Moisil". Şi aici s-a făcut remarcat. A pus umărul la revista liceului, în care a publicat mai multe poezii şi eseuri. A fost întotdeauna pasionat de artă şi a făcut parte chiar şi din trupa de teatru a liceului. A şi co-regizat două piese.
„Am avut mereu înclinaţii artistice. Sunt foarte mândru că am fost redactor şef la numărul al doilea al revistei liceului. A fost prima mea experienţă de lider. Am reuşit să coordonez 20 de persoane. Mereu mi-a plăcut să am cât mai multe activităţi în afara orelor de curs. Doi ani la rând am reuşit să ajung la faza naţională a olimpiadei de limba română", povesteşte Cătălin Ionaşcu.

Trup şi suflet pentru AIESEC

Chiar dacă a ales o facultate tehnică, respectiv Ingineria Electrică, tânărul spune că valenţele artistice îl ajută pe partea de creaţie, tânărul fiind un mare pasionat de software. Acum este în anul IV de facultate, dar dorinţa de a face mereu mai mult l-au determina ca, încă din primul an, să devină membru AIESEC. Acum este vicepreşedinte al organizaţiei din Braşov, pe teme de comunicare. A lucrat la nenumărate proiecte în care a ajutat sute de tineri să se autodepăşească şi să înveţe că întotdeauna se poate face mai mult.

„În 2010 am coordonat un proiect denumit «World Citizenship» la care am avut 600 de aplicanţi din nouă licee şi patru şcoli. Timp de şase saptamâni tinerii înscrişi în program au învăţat ce înseamnă spiritul de echipă, cum să-şi îmbunătăţească tehnicile de comunicare şi să preia iniţiativa. Am avut şi invitaţi din zece ţări, astfel că participanţii au putut face chiar şi un schimb cultural. Îmi place ce fac la AIESEC şi mereu m-am identificat cu această organizaţie, prezentă în foarte multe ţări", povesteşte Cătălin.

Fascinat de India

Tânărul a avut ocazia, prin intermediul AIESEC, să participe, anul trecut, la un stagiu de practică în India, de unde a venit extrem de impresionat. „Am lucrat la o firmă de software alături de şapte persoane, din şapte ţări. India mi s-a părut impresionantă şi am avut ocazia să văd 14 oraşe. Pentru că nu am fost ca turist am putut vedea şi zonele sărace şi cele bogate. Vrea să spun că oamenii săraci mi s-au părut mai fericiţi şi foarte prietenoşi. Am mers într-o zi cu un tren de-al lor foarte aglomerat, gen personal la noi. Acolo am întâlnit oameni care mi-au oferit mâncare şi au fost foarte deschişi. Am mers şi cu un tren de clasă mai înaltă şi oamenii au fost mult mai reci. M-am adaptat foarte bine în India şi am lucrat excelent. Cred că mă pot integra oriunde. Pentru mine cel mai important lucru este echipa, oamenii cu care lucrez" a mai spus Cătălin.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite