Ce drumuri se repară anul acesta de către Consiliul Judeţean. Drumul spre Viscri este pe lista de priorităţi şi urmează să se desemneze constructorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reparaţiile la drumul spre Viscri urmează să înceapă în acest an. FOTOSimona Suciu
Reparaţiile la drumul spre Viscri urmează să înceapă în acest an. FOTOSimona Suciu

Consiliul Judeţean a alocat anul acesta 58 de milioane de lei penyru repararea mai multor drumuri. S-au obţinut finanţari şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, dar s-au făcut şi solicitări de fonduri europene.

Consiliul Judeţean a depus cerere de finanţare pentru repararea drumului interjudeţean care străbate localităţile Şinca-Veche, Şercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria, Ucea de Sus. Proiectul este în analiză la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru de la Alba Iulia. Valoarea totală a proiectului este de 147.417.404,35 lei.

Cereri de finanţare se vor depune şi pentriu modernizarea drumului interjudeţean Covasna – Braşov care face legătura între drumul naţional DN 12 şi drumul naţional DN 13. Lungimea întregului traseu este de 53,500 km din care 20,834 km sunt pe teritoriul judeţului Braşov. Drumul străbate localităţile braşovene Măieruş, Apaţa, Ormeniş, Augustin, precum şi localităţile Baraolt, Biborţeni, Băţanii Mari, Malnaş Băi din judeţul Covasna. Valoarea totală a proiectului este de 109.257.327,20 lei.

Drumuri ce urmează să fie reparate

Consiliul Judeţean Braşov a alocat anul acesta 58 de milioane de lei pentru repararea şi întreţinerea drumurilor judeţene. Principalele lucrări de investiţii pe drumurile judeţene aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean Braşov sunt cele prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL):

Modernizarea DJ112 C Hălchiu–Satu Nou–Dumbrăviţa–Vlădeni (11,67 km). Valoarea totală a investiţiei este de 21.958.222 lei (fără TVA), din care 5,6  milioane lei sunt fonduri alocate prin PNDL. În bugetul judeţean pe 2017 s-au prevăzut 10 milioane lei pentru demararea acestei lucrări. Din păcate s-au depus contestaţii la licitaţie şi încă nu au început lucrările.

Modernizarea şi reabilitarea DJ 104 L Buneşti–Viscri–Dacia (15,06 km). Valoarea totală a investiţiei este 29.795.662 lei (fără TVA), din care finanţarea alocată prin PNDL este de 19,8 milioane lei. În momentul de faţă ofertele depuse se află în analiză, urmând ca în luna iulie să fie stabilit câştigătorul.

Reabilitarea DJ132 Rupea–Homorod–Jimbor–limită judeţ Harghita (18,25 km). Valoarea investiţiei este de 36.998.848 lei (fără TVA), iar în bugetul CJ Braşov pe acest an au fost prevăzute 6 milioane de lei pentru lucrări. În prezent, ofertele constructorilor sunt în procedura de analiză la nivelul CJ Braşov.

La finalul anului trecut CJ Braşov a obţinut o finanţare de 1,4 milioane de lei prin PNDL, suplimentată în acest an cu suma de 11,5 milioane de lei, pentru realizarea obiectivului de investiţii „Modernizare DJ 102 G Victoria–Viştişoara (9 km)”, urmând a fi demarată licitaţia.

Pe lista de investiţii a Consiliului Judeţean pentru acest an a fost inclusă şi realizarea proiectului tehnic pentru reabilitarea podului peste râul Olt din comuna Cincu. Valoarea proiectării este de 370.000 lei, urmând să fie demarate procedurile de licitaţie.

„Demersurile noastre în domeniul  îmbunătăţirii infrastructurii rutiere sunt numeroase şi diversificate, însă legea achiziţiilor publice trebuie respectată, chiar dacă acest lucru înseamnă întârzieri mari în ceea ce priveşte începerea lucrărilor propriu-zise. Noi trebuie să respectăm etapele şi termene impuse de legislaţie pentru desfăşurarea procedurilor de achiziţie publică, precum şi modalitatea de atribuire a contractelor de lucrări, care dă posibilitatea oricui să solicite clarificări, să formuleze notificări, contestaţii şi chiar plângeri în instanţă, în fiecare etapă procedurală a unei licitaţii. Din păcate, de foarte multe ori o procedură nu se încheie cu semnarea contractului şi pornirea lucrărilor, deoarece câştigătorul licitaţiei este contestat, ceea ce înseamnă termene de luni de zile în instanţă. În domeniul reabilitării şi modernizării drumurilor judeţene facem eforturi pe  multiple planuri şi încercăm să accesăm toate sursele de finanţare disponibile. Avem parteneriate cu mai multe judeţe, ştim ce avem de făcut, ştim cum să facem şi îi asigur pe toţi locuitorii judeţului că mişcăm lucrurile în direcţia corectă“, a spus preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Reparaţii curente pe multe drumuri din judeţ

În primăvara acestui an s-au efectuat lucrările de repaţii curente pe următoarele drumuri: DJ 106 B Vulcan–Holbav–Paltin; DJ 730 limită judeţ Argeş–Şirnea; DJ 730 A Fundata–Fundăţica–limită judeţ Argeş; DJ 130 B Părău–Grid–Perşani; DJ 131 B Apaţa–Ormeniş–Augustin–Gara Augustin; DJ 131 D Bogata Olteană–Dopca–Mateiaş; DJ 103 D Viştea de Jos–Viştea de Sus–Viştişoara. Pentru luna iunie 2017 sunt prevăzute lucrări de reparaţii pentru 12 drumuri, printre care: DJ 101 A IAR Ghimbav–Ocolitoarea mare a municipiului Braşov; DJ 103 Braşov–Sânpetru–Bod–limită judeţ Covasna; DJ 103 A Braşov–Cărpiniş–Tărlungeni–Zizin–Dălghiu; DJ 103 B Săcele–Cărpiniş–Tărlungeni–Budila–Teliu–limită judeţ Covasna; DJ 112 D Tărlungeni–Cărpiniş–Prejmer–Lunca Câlnicului; DJ 107 B DN 1–Feldioara; DJ 131 C Augustin–Racoş–DN 13.

În funcţie de necesităţile constatate în teren de către specialiştii CJ Braşov, precum şi din sesizările cetăţenilor sau reprezentanţilor primăriilor din judeţ, se vor emite comenzi de lucrări şi pe alte drumuri judeţene.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite