Braşov

articolul anterior articolul urmator

Ce face Grădina Zoologică Braşov pentru animalele care nu sunt obişnuite cu iarna

0
20 Jan 2022 19:46:31
Autor: Ioan Buciumar
Cum trec iarna animalele de la Zoo Braşov FOTO Ioan Buciumar
Cum trec iarna animalele de la Zoo Braşov FOTO Ioan Buciumar

Îngrijitorii de la Grădina Zoologică Braşov au grijă ca animalele obişnuite doar cu temperaturi de vară să treacă iarna cu bine.

Temperaturile scăzute din ultimele zile, în special pe timpul nopţii, afectează şi animalele de la Zoo Braşov. Îngrijitorii au luat încă din toamnă mai multe măsuri pentru ca vieţuitoarele din parcul zoologic să fie pregătite pentru frigul din anotimpul rece. 
 
„Animalele mai exotice, de genul primatelor, zebrelor sau al suricatelor sunt mutate în adăposturile interioare pe timpul iernii, unde li se asigură, constant, temperaturile necesare, specifice fiecărei specii în parte, iar, la modul general, măsurile pentru toate animalele din colecţie sunt aplicate preventiv de la sfârşitul toamnei, practic, în momentul în care se începe mărirea progresivă a raţiilor, suplimentare vitaminică, suplimentare proteică, respectiv asigurarea căldurii la absolut toate animalele”, a explicat reprezentantul Grădinii Zoologice Braşov, Roger Rois.
 
În Grădina Zoologică Braşov există şi animale care sunt obişnuite cu aceste temperaturi, cum ar fi leopardul zăpezii. În parcul zoo din Noua există mai multe specii care sunt extrem de apreciate de către specialişti. 
 
„Speciile care sunt implicate în acest moment în programe de conservare la nivel mondial, prin programe coordonate la nivelul grădinii noastre zoologice de asociaţia europeană, respectiv leopardul zăpezilor, speciile de primate, panda roşu, care, toate, sunt pe cale de dispariţie în mediul natural”, a mai spus Roger Rois.
 
În schimb, vizitatorii sunt mai interesaţi de speciile pe care le cunosc mai bine, cum sunt leii, maimuţele sau ursul.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
Experienţa unor vloggeri români care au ales un city-break la Braşov. „A fost o premieră pentru noi“ | VIDEO
 
Braşoveancă amendată pe nedrept şi purtată pe drumuri din cauza bâlbelor unor autorităţi
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările