Braşov

articolul anterior articolul urmator

Cele mai noi metode de furt ale hoţilor. Cum puteţi rămâne fără portofel în câteva secunde

7
27 Aug 2017 04:03:02
Autor: Simona Suciu
Bancnota din parbriz este una dintre cele mai noi metode de furt din autoturisme. FOTOinfoalert.ro
Bancnota din parbriz este una dintre cele mai noi metode de furt din autoturisme. FOTOinfoalert.ro

Hoţii s-au specializat, acţionează în grup şi vă pot lăsa fără lucrurile de valoare în mai puţin de un minut. Poliţiştii ne dezvăluie cele mai folosite metode ale infractorilor.

Pe lângă hoţii care intră în case prin efracţie, mai nou infractorii au metode care nu presupun niciun fel de spargere. Potrivit poliţiştilor, hoţii lucrează în cuplu, un bărbat şi o femeie. Se împrietenesc cu victimele, pătrund în locuinţă şi, sub pretextul că o cunoştinţă de-a lor a fost implicată într-un accident rutier şi au nevoie de o sumă de bani în lei pentru a achita contravaloarea serviciilor medicale, solicită victimelor bani cu împrumut, pentru câteva ore. În schimb, lasă gaj o geantă încuiată cu un lacăt, în care simulează că se află în valută. În geantă se află, de fapt, ziare, pachete de ţigări sau săpun.

O altă metodă care a prins amploare este aceea prin care hoţii intră în casele victimelor, sub pretextul că sunt de la o firmă de curierat şi le livrează colete de la rude. Aşa îi păcălesc pe păgubiţi să le dea o sumă de bani, despre care spun că reprezintă taxa pentru colet. După ce încasează banii, hoţii pretextează că trebuie să meargă până la maşină după colet, dar nu se mai întorc.

În alte cazuri, infractorii intră în case sub pretextul că verifică reţele de televiziune sau centrale de apartament. După ce distrag atenţia victimelor, fură din locuinţă diverse sume de bani. Oamenii legii le recomandă în special vârstnicilor să fie mai precauţi şi să nu permită accesul în locuinţă persoanelor necunoscute indiferent de motivele invocate de către acestea.

Furturi din maşini într-un minut

În ceea ce priveşte furturile din maşini, hoţii au inventat metodă ingenioasă. Potrivit poliţiştilor de la Compartimentul de Prevenire al Criminalităţii o nouă metodă face multe victime. Metoda cu bancnota sau fluturaşii promoţionali este preferată de hoţi. Astfel hoţii pun în parnriz un fluturaş sau o bancnotă de 50 de lei. Când şoferul se urcă la volan le observă şi coboară să le îndepărteze, dar de multe ori lasă maşina descuiată. Hoţul care stă ascuns lîngă maşină acţionează rapid şi fură geanta de pe banchetă.

O altă metodă este aceea a blocării telecomenzii care închide portierele. Astfel hoţul stă strategic în parcare şi aşteaptă să vină o maşină. Are un dispozitiv care emite un semnal ce bruiaza tecomanda, şi, practic, atunci când şoferul iese din maşină şi vrea să o închidă cu telecomanda, semnalul este bruiat, iar portierele rămân descuiate. Sunetul care anunţă că uşile s-au închis rămâne însă, astfel că proprietarul este păcălit. Hoţul aşteaptă ca proprietarul să plece şi apoi fură tot ce este la vedere. Este bine să verificaţi portierele înainte să vă îndepărtaţi de maşină.

O metodă deja cunoscut este furtul poşetei de pe scaunul din dreapta faţă. Hoţii folosesc mai nou biciclete şi opresc la semafor lângă maşini. Când şoferul nu este atent, deschid portiere şi fură geanta. Este bine să aveţi mereu portierele blocate.

Cum acţionează hoţii de buzunare

Hoţii de buzunare acţionează de obicei în grup în zonele aglomerate şi crează tot felul de scenarii pentru a atrage atenţia victimelor. De exemplu trebuie să fiţi atenţi ca cine vă roagă să le faceţi o fotografie şi să nu lăsaţi geanta jos. Poate dispărea rapid în timp ce faceţi poza. La restaurant de exemplu nu lăsaţi geanta agăţată pe spătarul scaunului. Puteţi rămâne fără portofel în câteva secunde. Potrivit poliţiştilor cel mai bine este să ţine portofelul într-un buzunar interior.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Boris Leonida
27.08.2017, 09:30:30

Hmm, mulțumim pentru sfaturile inutile prezentate, insa mai bine v-ati gândi cum sa anihilați sursa problemelor, in loc sa peticiți. In mod normal, daca un rău făcător este prins in flagrant (adică fără îndoiala ca el/ea este autorul/autoarea), pedeapsa ar trebui sa fie suficient de aspra, si cu adevărat educațională (e.g. La pușcărie, cursuri intensive de civică si o meserie). Oricum, speranțe deșarte...societățile moderne sunt condamnate la un destin precum cel din "Demolition Man", împerecheat cu "Idiocracy". Cert este ca "lipitorile" supraviețuiesc optim in orice stat "modern" ;)

+1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
27.08.2017, 11:59:17

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
27.08.2017, 12:20:53

Comentariu considerat abuziv.

Alfa Omega
27.08.2017, 12:28:06

Gainari ca gainari dar hoti adevarati ii platim chiar noi si ei ne lasa si tara si pe noi saraci ! De un gainar te poti feri de hoti si talhari sus situati nu te poti feri !

+2 (2 voturi)
Andrei Tirighie
27.08.2017, 11:26:40

și hoții și naivii, adică toți care suntem, votăm cu drag.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările