Braşov

articolul anterior articolul urmator

Centru Naţional de Excelenţă pentru handbal feminin la Braşov

0
1 Jul 2015 07:14:11
Autor: Sebastian Dan

Consiliul Local Braşov a aprobat solicitarea Federaţiei Române de Handbal referitoare la constituirea unui parteneriat cu municipiul Brasov şi Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, pentru înfiinţarea unui „Centru Naţional de Excelenţă” la nivelul municipiului pentru pregătirea elevilor la handbal feminin.

„Aceste unitati sportive sunt specializate în selecţia, instruirea si perfecţionarea adulţilor şi juniorilor în handbalul feminin şi masculin de performanţă, în vederea promovării lor ulterioare în loturile naţionale şi olimpice. În paralel, se urmăreşte pregătirea şcolară şi asigurarea unui climat educativ corespunzător. Activitatea de performanţă şi educativă din cadrul Centrelor se desfăşoară în baza Regulamentelor de Organizare şi Funcţionare elaborate de Federaţia Română de Handbal în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale”, se arată în referatul de specialitate prezenetat Consiliului Local.

Centrul National de Excelenta propus a fi infiintat la nivelul Municipiului Brasov va fi o unitate sportivă, fara personalitate juridică, specializată în pregătirea şi perfecţionarea tinerilor în handbalul feminin de performanţă.

Pentru înfiintarea şi funcţionarea Centrului de Excelenta este necesar ca fiecare parte să susţină anumite categorii de cheltuieli pentru asigurarea bazei materiale necesare, a echipamentului sportiv, a susţinătoarelor de efort şi a medicamentelor, a personalului specializat care să asigure selecţia şi pregătirea sportivelor, atât din punct de vedere sportiv cât şi educativ.

Pentru pregătirea sportivelor selecţionate se propune înfiinţarea unui colectiv tehnic care să aprobe regulamentul intern al centrului de excelenţă, programelor şi planurilor de pregatire sportiva, ce vor fi avizate de Departamentul tehnic al Federaţiei Române de Handbal.

În perioada următoare, membrii Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, social – culturale, muncă, familie, educative, sportive, agrement, tineret, religie, învăţământ, sănătate şi protecţie socială. a Consiliului Local, împreuna cu trei persoane din cadrul Primăriei Braşov, numite prin dispoziţie de primar, trebuie să stabilească, împreună cu reprezentanţii ceorlalţi parteneri, condiţiile concrete de funcţionare şi administrare ale Centrului Naţional de Excelenţă, ce vor fi supuse ulterior aprobării Consiliului Local.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările