Braşov

articolul anterior articolul urmator

Cerbul de Aur nu se mai organizează. Primăria Braşov face un remember

0
4 Jun 2013 08:44:27
Autor: Simona Suciu
Cerbul de Aur a fost cel mai mare Brand al Braşovului. FOTOArhivă.
Cerbul de Aur a fost cel mai mare Brand al Braşovului. FOTOArhivă.

Braşovul vrea să obţină titlul de Capitală Culturală Europeană şi are nevoie de cel puţin şapte evenimente de amploare. La festival au participat nume mari printre care Julio Iglesias, Cristina Aguilera sau Pink.

Cerbul de Aur este un festival cu recunoaştere internaţională şi cel mai mare brand al Braşovului. TVR-ul a anunţat că nu are bani pentru organizarea festivalului, dar nici nu a vrut să cedeze marca autorităţilor locale, care ar fi fost dispuse să organizeze în continuare festivalul. Pentru a păstra oarecum tradiţia Primăria Braşov vrea să organizeze Festivalul „Remember Cerbul de Aur“.

„Vrem să facem un festival la care să participe o parte dintre cei care s-au lansat la acest eveniment şi apoi au devenit celebrii, cum ar fi Julio Iglesias, care a participat în concurs din partea Spaniei în anul 1969, sau Christina Aguilera care, la doar 17 ani, în 1997, păşea pe scena Cerbului de Aur în calitate de concurentă din partea Statelor Unite. Am discutat şi cu renumitul naist Nicolae Voiculeţ, cel care de fapt ne-a dat această idee, şi care şi-a arătat disponibilitatea de a ne ajuta să luăm legătura cu o parte dintre cei care au concertat la Braşov. O să discutăm cu cei de la TVR să ne pună la dispoziţie filmări de atunci şi ar putea fi un eveniment inedit şi care ar putea atinge dimensiunea vechiului festival”, a explicat viceprimarul Adrian Atomei.

Pe lângă concursul în sine, Cerbul de Aur a reuşit să aducă în recital artişti de calibru. În cei 40 de ani sau concertat Joe Cocker, Ricky Martin, Dalida, Pink, Patricia Kaas, Toto Cutugno, Scorpions, Ray Charles, Kylie Minogue sau Diana Ross. Acum patru ani TVR a renunţat la organizarea festivalului.

Pe aceeaşi temă:

Avioanele aterizează în iunie în Piaţa Sfatului

Festival de rock la Râşnov

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările