Braşov

articolul anterior articolul urmator

CFR anunţă că va curăţa Gara Braşov. Este însă nevoie de o investiţie mult mai mare pentru ca această clădire să merite titlul de Eurogară

0
25 Sep 2015 08:26:52
Autor: Simona Suciu
Gara Braşov arată ca pe vremea comuniştilor. FOTOSimona Suciu
Gara Braşov arată ca pe vremea comuniştilor. FOTOSimona Suciu

Gara arată ca pe vremea comuniştilor, pereţii sunt scorojiţi, toaletele sunt insalubre, iar mirosul din tunelul care duce spre peroane şi parcul Tractorul este insuportabil. CFR anunţă însă că face doar o curăţenie.

Compania Naţională de Căi Ferate a anunţat într-un comunicat să va curăţa şi igieniza cele opt gări ale sucursalelelor regionale. Printre ele se numără şi cea de la Braşov. Practic CFR îşi trimite angajaţii să cureţele gunoaiele şi deşeurile din gară şi din jurul ei. Acţiunea este binevenită însă Gara Braşov are nevoie de o reabilitare totală pentru a merita titulatura de Eurogară şi pentru a nu mai fi ruşinea unui oraş turistic.

Primăria a vrut să se mai multe ori să preia clădirea gării pentru a o renova, dar membrii Consiliului de Admninistraţie al CFR s-au opus. Şi astfel Gara a rămas să arate ca pe vremea comuniştilor. Turiştii care ajung sunt şocaţi de cum arată gara comparativ cu restul oraşului. Neştiind cine o administrează ei s-au plâns de multe ori la Primărie. La fel a făcut şi actriţa Oana Pellea care  vizitat în 2013 Braşovul şi a fost şocată de Gara Braşov. Şi-a scris părerea pe pagina ei de Facebook, dar nu a ştiut că Primăria nu are nicio putere să cureţe zona. „Braşovul este un oras curat. Totuşi, gara din Braşov este o mizerie, o ruşine, inadmisibil! Am avut senzaţia că sunt acum 30 de ani… inadmisibil! Domnule primar, vă pot ajuta cu ceva? Să facem totuşi ceva!”

Gara Braşov este una dintre cele mai aglomerate din ţară, fiind nod feroviar. Zilnic, prin gară trec 150 de trenuri care pleacă în ţară sau peste hotare. Gara ar avea însă nevoie de reparaţii majore, deoarece este primul lucru pe care îl văd turiştii când coboară din tren. Se ştie că prima impresie contează, degeaba oraşul e frumos, dacă poarta de intrare e ruginită.

Gara Braşov are şi o istorie bogată şi a făcut parte din revoluţionarea mersului cu trenul. Primul tren pe linie electrificată a trecut pe aici, deci gara ar putea fi şi obiectiv turistic dacă ar arăta aşa cum trebuie.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările