Braşov

articolul anterior articolul urmator

Comisie pentru monitorizarea urşilor. Doar exemplarele violente vor fi recoltate

0
7 Nov 2017 13:26:00
Autor: Simona Suciu
Urşii  au devenit o obişnuinţă la Braşov. FOTO Ion Sănduloiu.
Urşii  au devenit o obişnuinţă la Braşov. FOTO Ion Sănduloiu.

Ministerul Mediului a dat aprobare pentru recoltarea celor doi urşi care au rănit oameni în ultima lună la Braşov. În plus se va constitui o comisie care să monitorizeze urşii care coboară din păduri.

Prefectul Braşovului a avut o întâlnire cu Ministrul Mediului unde a prezentat situaţia urşilor din Braşov. „Ieri am fost la Ministerul Mediului şi am discutat concret pe procedurile referitoare la populaţia de urşi. Am avut întâlniri cu reprezentanţii Serviciului de Biodiversitate şi cu Ministrul Mediului. Noi am avut trei dosare referitoare la trei exemplare de urs care sunt violente. Am primit de la Ministerul mediului aprobare pentru recoltarea a două exemplare“, ne-a declarat prefectul Braşovului Marian Rasaliu.

Este vorba depsre ursul din Făgăraş care a atacat doi oameni acum două săptămâni şi cei care în weekend a atacat un bărbat în localitatea Hârseni. Animalele sunt căutate de vânători, dar nu au fost încă găsite.

Astăzi, cu ocazia întrunirii Comitetului Local pentruu Situaţii de Urgenţă a fost reactivată comisia care se va ocupa de monitorizarea urşilor. „ A fost reactivată comisia specială formată din reprezentanţii Fondurilor de Vânătoare, Asociaţiei pentru protecţia Mediului şi Gărzii de Mediu. Acestă comisie se va ocupa de întocmirea dosarelor referitoare la urşii care coboară din păduri. Documentaţiile vor fi trimise la Bucureşti“, a mai spus Marian Rasaliu.

Urşii coboară în zonele locuite în căutare de hrană. Mulţi dintre ei se obişnuiesc să vină la tomberoane unde găsesc mai uşor hrană şi nu mai caută prin pădure. Nici relocarea urşilor nu dă rezultate întotdeauna. „Urşilor li se duce mâncare în pădure. Am fost personal şi am verificat în câteva locuri şi este hrană pusă de administratorii fondurilor de vânătoare. Problema este că urşii s-au înmulţinut mult de când a fost interzisă vânătoarea, iar cantitatea de mâncare este aceeaşi. De exemplu ursul care a tot coborât la Cabana Postăvaru nu este violent. A fost sedat şi relocat de două ori în ultimele două săptămâni şi tot s-a întors. Scopul nostru nu este să împuşcăm urşii. Fiecare caz în parte va fi analizat. Voi fi recoltaţi doar urşii violenţi“, a mai spus Marian Rasaliu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii