Braşov

articolul anterior articolul urmator

Concert în memoria lui Ioan Sorin Apan

0
24 Nov 2013 10:29:35
Autor: Simona Suciu
Ioan Sorin Apan a încetat din viaţă anul trecut. FOTOArhivă.
Ioan Sorin Apan a încetat din viaţă anul trecut. FOTOArhivă.

Asociatia „Centrul de excelenţă în dezvoltare personală Solomon şi Centrul Cultural Reduta organizează un spectacol în memoria lui Ioan Sorin Apan, unul dintre promotorii tradiţiilor rămâneşti. Spectacolul are loc miercuri 27 noiembrie de la ora 19.00.

Ioan-Sorin Apan a condus singurul ansamblu de dansuri care a dansat în Sala Regilor din Frankfurt în ultimii ani.  Datorită lui există cruci cu icoane pictate în peste 20 din vârfurile montane ce depăşesc 1.800 m altitudine. A înfiinţat minisatul lui Andrei la Şaguna. Aici, în mai multe ateliere: de crestături în lemn, de pictură de icoane pe sticlă şi lemn, de pictură de încondeiat ouă de Paşti, de ceramică şi olărit, de ţesut pe război, de folclor şi au fost reconstituite ceremoniale folclorice.  

 Sorin Apan nu a fost doar un om, ci un con­glo­merat de daruri. A făcut în viaţă aproa­pe orice ca să-l slujească pe Dumnezeu. A pictat bi­serici şi săli de clasă, a cântat la fluier şi acordeon, co­lindând toată Europa, a predat religia, concomitent cu fizica, a fost director de seminar teologic şi, mai ales, a înfiinţat Minisatul, un proiect care a lăsat o dâră adâncă, de neşters, în toţi copiii care i-au fost elevi. Mi­nisatul a fost gândit pentru a-i împământeni pe ado­lescenţi în lumea ţăranului“, a declarat Cristian Curte.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii