Braşov

articolul anterior articolul urmator

Concerte şi bucate basarabene în Piaţa Sfatului

0
21 Mar 2015 11:47:24
Autor: Sebastian Dan

Peste o mie de români şi moldoveni sunt aşteptaţi, în perioada 27-30 martie, la Braşov, unde va avea loc evenimentul „Basarabia – File din poveste”.Peste o mie de români şi moldoveni sunt aşteptaţi, în perioada 27-30 martie, la Braşov, unde va avea loc evenimentul „Basarabia – File din poveste”.

Evenimentul are drept scop crearea unui schimb cultural între cele două comunităţi, iar organizatorii îşi propun stabilirea unei legături strânse între comunitatea braşoveană şi comunitatea basarabenilor din Braşov, dar şi crearea unei legături între studenţii basarabeni din Braşov şi studenţii din România.

Deschidere oficială a evenimentului va avea loc în Piaţa Sfatului, la ora 11.00, iar în cadrul evenimentului, participanţii vor admira un vernisaj de expoziţie fotografică şi desen „Basarabia – File de poveste 2015” – imagini din Moldova de ieri şi astăzi şi vor gusta din bucatele tradiţionale din Republica Moldova.

De asemenea, seara din 27 martie se va încheia cu un concert unde vor evolua artişti cunoscuţi din Moldova, iar pe 28 şi 29 martie se va juca un meci de fotbal, care are drept scop strângerea de fonduri în vederea organizării unei tabere în Braşov, în beneficiul a zece copii cu posibilităţi reduse din Moldova.

Proiectul este organizat de Asociaţia de Dezvoltare şi Organizaţia Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni (OSBB). „Basarabia – File din poveste” reprezintă un proiect anual, aflat în 2015 la cea de a 3-a ediţie, care îşi propune să amintească în fiecare an de actul Unirii Basarabiei cu România, la data de 27 martie 1918. Acest proiect este realizat atât pentru comunitatea braşoveană, cât şi pentru comunitatea basarabeană.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările