Braşov

articolul anterior articolul urmator

Conducerea Jandarmeriei Braşov, după petrecerea la care nu s-au respectat măsurile sanitare: Fiecare va fi sancţionat în funcţie de gradul de vinovăţie

4
4 Mar 2021 16:24:35
Autor: Ioan Buciumar
După ce au petrecut fără să respecte regulile de distanţare fizică, jandarmii braşoveni au făcut şi o fotografie de grup. FOTO: arhiva personala
După ce au petrecut fără să respecte regulile de distanţare fizică, jandarmii braşoveni au făcut şi o fotografie de grup. FOTO: arhiva personala

Duminică, 28 februarie, jandarmii braşoveni i-au făcut o surpriză colegului lor care se pensiona: o petrecere scurtă, fără mască şi fără respectarea normelor de distanţare fizică. Conducerea unităţii spune că fiecare participant la eveniment va fi sancţionat în funcţie de ce nrome nu a respectat.

Pensionarea unui jandarm braşovean a fost prilej pentru o mică petrecere pentru acesta şi colegii săi chiar în unitatea în care îşi desfăşurau activitatea. Tânărul pensionar a fost aşteptat la ieşirea dintr-una din clădirile din curtea Jandarmeriei Braşov de către colegii săi cu muzică, şampanie şi confetti iar unii dintre colegi l-au stropit cu şampanie şi l-au îmbrăţişat pe „Vericu”, aşa cum îl numesc colegii pe tânărul pensionar. La final, cei mai apropiaţi prieteni ai acestuia i-au cerut să facă o fotografie de grup, care să-i amintească de ultima zi de muncă. În fotografie se poate observa că regulile de distanţare au fost complet ignorate de către cei care, potrivit rapoartelor, aplică zilnic sancţiuni contravenţionale braşovenilor care nu respectă aceste reguli. 
 
„Referitor la imaginile apărute in spaţiul public, vă comunicăm faptul că am luat cunoştinţă despre manifestarea care a avut loc în unitatea noastră. Astfel, în seara zilei de 28 februarie, în jurul orei 23:00, la ieşirea din misiune, efective din cadrul unei subunităţi mobile, pe fondul trecerii în rezervă a şefului ierarhic, i-au adus acestuia mulţumiri pentru activitatea depusă în calitate de militar, fapt materializat prin aclamaţii şi urări. În ceea ce priveşte atitudinea cadrelor militare de a se manifesta fără respectarea măsurilor de protecţie individuală la nivelul unităţii noastre s-a stabilit o comisie pentru a verifica acest fapt, şi pentru a se lua măsurile legale care se impun”, a fost primul răspuns oferit de Mihai Preda, purtătorul de cuvânt al instituţiei. 
 
Cum în alte cazuri în care au apărut imagini cu persoane care nu au respectat normele s-au aplicat amenzi, am cerut detalii despre rezultatul anchetei şi despre măsurile luate. „Comisia a stabilit faptul că s-au încălcat regulamentele interne şi prevederile Legii 55/2020  referitoare la măsurile de protecţie sanitară, urmând a se stabili sancţiunile ce vor fi aplicate, în funcţie de gradul de vinovăţie al fiecărui participant.  Imediat ce acestea vor fi aplicate, vor fi comunicate. Au fost aproximativ 35 de persoane prezente la manifestare”, a completat reprezentantul unităţii de jandarmi din Braşov. 
 
Vă mai recomandăm:
 

Fosile de dinozauri descoperite în Ţara Haţegului după găsirea unei hărţi vechi de peste un secol

 

Salarii egale pentru muncă egală. CE pregăteşte normele pentru despăgubirea victimelor discriminărilor salariale

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ludwig
4.03.2021, 16:33:24

Gabori, ce sa le ceri! pacat de aceasta arma fondata de Carol 1. Ce a fost si ce a ajuns...sa bata lumea la 10 august la ordinele vaduvei negre-Carmen Dan...

+1 (1 vot)
Ionel Marcu
4.03.2021, 16:38:04

Și câți ani are tânărul pensionar? Pensia lui necontributivă e confidențială? Se reangajează pe același loc de muncă, cumulând pensia cu salariul? Legi pesediste catastrofale pentru țară! Coaliția doarme-n post, nu le schimbă?!

+1 (1 vot)
A.S.
4.03.2021, 17:47:19

Asta e un alt fel de a ne spune ca vor fi scosi basma curata si ca faptele nu exista?

-1 (1 vot)
emoji
4.03.2021, 18:50:50

Pentru o poza cu douaj; de insi in vreme de pandemie, puteau si ei sa faca o cheta mica, cumparau un aparat foto de 3.000 de euro care face fotografii panoramice meseriase. Faceau un cadou frumos, ieseau mai ieftin si amortiza oricum, din pensia ce urma sa vina.

Modifică Setările