Copii şi urşi, abandonaţi şi apoi îngrijiţi. Succesul sanctuarului din Zărneşti, exemplu pentru copiii din centre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii instituţionaolizaţi în vizită la Sanctuarul Libearty FOTO Asociaţia Milioane de Prieteni
Copiii instituţionaolizaţi în vizită la Sanctuarul Libearty FOTO Asociaţia Milioane de Prieteni

Poveştile triste ale ursuleţilor de la Zărneşti au un final fericit şi reprezintă o motivaţie în plus pentru copiii abandonaţi, aflaţi în centrele din judeţul Braşov.

Mulţi dintre copiii abandonaţi au o poveste asemănătoare cu a ursuleţilor ajunşi în Sanctuarul Libearty de la Zărneşti. Depinde de noi, ca societate, să-i facem să fie fericiţi atât pe unii, cât şi pe alţii. 

Peste 100 de copii din centrele aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov se vor putea bucura de ursuleţii de la Zărneşti. 

Asociaţia Milioane de Prieteni le-a oferit un tur gratuit mai multor grupuri de copii aflaţi în centrele din judeţ. 

Asociaţia, care gestionează sanctuarul de urşi de la Zărneşti şi Protecţia Copilului Braşov, au decis să le ofere micuţilor şansa unei ieşiri în această perioadă de pandemie, de pe urma căreia să rămână cu o amintire frumoasă şi să înveţe lucruri utile. 

„Credem că va fi o lecţie extrem de importantă pentru ei şi sperăm să plece de la noi cu amintiri unice, să înţeleagă cât de importante sunt animalele şi cât de importantă este ocrotirea lor. 

Vor vizita şi Hope Farm, ferma de animale domestice salvate, animale domestice pe care unii dintre ei nu le-au văzut decât la televizor până acum”, a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni, Paula Ciotloş. 

Copiii au vârste cuprinse între 8 şi 15 ani şi vor putea să se bucure de poveştile urşilor, să afle lucruri noi despre animale, despre protejarea lor şi a mediului şi să petreacă timp în natură. 

Sanctuarul Libearty este situat la câţiva kilometri de oraşul Zărneşti, într-o zonă frumoasă, de unde se pot vedea împrejurimile. 

„Ne dorim ca povestea tristă din trecutul urşilor şi faptul că îi vor vedea la noi din nou fericiţi şi lipsiţi de griji, ducând o viaţă normală pentru specia lor să aducă speranţă în inimile acestor tineri. Primul grup de copii instituţionalizaţi a vizitat deja sanctuarul în 13 aprilie şi, până la sfârşitul lunii, vom avea în fiecare zi a săptămânii câte un astfel de grup”, a mai spus Paula Ciotloş. 

Vizitele se vor desfăşura pe parcursul întregii luni, iar grupurile sunt formate din 7-8 copii, astfel că se vor respecta toate normele de siguranţă în contextul situaţiei epidemiologice pe care o traversăm.

Vă mai recomandăm:

 

Unde se relaxau Năstase şi Ţiriac, în urmă cu jumătate de secol, când erau în plină glorie

 

Au fost prinşi autorii crimei de la Braşov. Victima, un bărbat de 46 de ani, aştepta un masaj

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite