Braşov

articolul anterior articolul urmator

Cum a ajuns PETrică un real succes la Braşov. Peste 5.000 de ambalaje din plastic sunt recuperate zilnic

4
23 Oct 2021 06:21:11
Autor: Ioan Buciumar
PETrică strânge 100.000 de ambalaje în 20 de zile FOTO Ioan Buciumar
PETrică strânge 100.000 de ambalaje în 20 de zile FOTO Ioan Buciumar

Automattul care colectează ambalaje la Braşov nu a mai fost ridicat, după ce a strâns peste 100.000 de ambalaje în mai puţin de trei săptămâni

Mai puţin de trei săptămâni i-au fost necesare lui PETrică să strângă 100.000 de ambalaje reciclabile. Amplasat de Primăria Braşov în Livada Poştei cu ocazia Forumului Oraşelor Verzi, chioşcul care strânge PET-uri, doze de aluminiu şi sticle a ajuns la impresionanta cifră în 20 de zile. 
 
Potrivit unui calcul simplu, PETrică a strâns 5.000 de ambalaje pe zi, ceea ce este impresionant, având în vedere faptul că operaţiunile de colectare de ambalajelor din automatul de colectare durează ceva timp. 
 
Atracţia a fost, însă, foarte mare, ca urmare a faptului că, pentru fiecare 10 ambalaje, se primea un tichet care putea fi schimbat cu un bilet de autobuz, în valoare de 5 lei. Practic, pentru un ambalaj, cel care i-l ducea lui PETrică primea 50 de bani. 
 
Cu toate acestea, unul din cinci braşoveni nu era interesat de biletul de autobuz primit, dacă avem în vedere că la chioşcul RAT care schimba tichetul oferit de automat cu un bilet de autobuz s-au oferit puţin peste 2.000 de bilete. 
 
Iniţial, automatul trebuia să rămână în Livada Poştei doar pe durata evenimentului organizat de Primăria Braşov, însă succesul de care s-a bucurat acesta în rândul cetăţenilor a determinat autorităţile să nu-l mai ridice, chiar dacă se înregistrează pierderi prin utilizarea lui. 
 
Faptul că se reciclează, însă, atâtea ambalaje care ar fi dăunat naturii este considerat de Primăria Braşov mult mai important decât suma oferită pentru transportul în comun în cazul celor care reciclează. 
 
Braşovenii s-au obişnuit atât de mult să vină la PETrică şi să recicleze ambalajele, încât în a doua perioadă de trei săptămâni au fost colectate şi mai multe PET-uri, doze şi sticle. 
 
Vă mai recomandăm:
 
A fost închis restaurantul din Braşov care sfida restricţiile şi-i primea şi pe clienţii nevaccinaţi
 
Festivalul Gorunului de la Mercheaşa. Ce surprize îi aşteaptă pe cei ce merg la sărbătoarea copacului de 900 de ani 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Un cititor
23.10.2021, 12:21:02

'Mai puţin de trei săptămâni i-au fost necesare lui PETrică să strângă 100.000 de ambalaje reciclabile." Asta demonstreaza ca lumea se adapteaza imediat, dar lipsa de implicare a autoritatilor de a crea infrastructura in ac domeniu poate fi numita indolenta. Acest PETrica ar trebui sa fie intalnit in toate orasele si satele. Si nu doar cate unul. Investitia s-ar amortiza destul de repede. Si....sa dea (acest PETrica, o mica reconpensa pt peturile depuse, recompensa care ar trebui sa anihileze macar partial ambalajul platit de fiecare la cumpararea produselor.

-6 (8 voturi)
Amdo Odma
23.10.2021, 13:15:23

Colectarea selectiva a plasticului ar trebui facuta peste tot.

Roy Walker
23.10.2021, 13:22:52

Cititori ai discutiilor BTL, ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, iata un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! Cat timp conturile trollilor platiti nu vor fi suspendate, acest mesaj va continua sa apara. Luv u!

t mihai
24.10.2021, 08:50:20

"Braşovenii s-au obişnuit atât de mult să vină la PETrică şi SĂ RECICLEZE AMBALAJELE, încât în a doua perioadă de trei săptămâni au fost colectate şi mai multe PET-uri, doze şi sticle." PETrica ala nu RECICLEAZA nimic, se multumeste doar sa COLECTEZE. RECICLAREA este cu totul altceva decât COLECTAREA.

+7 (7 voturi)
Modifică Setările