Braşov

articolul anterior articolul urmator

Cum a strâns averi impresionante, pe spatele muncitorilor români din Anglia, un grup de infractori din Tărlungeni

0
28 Sep 2021 15:04:37
Autor: Ioan Buciumar
Grup infracţional din Tărlungeni destructurat de poliţiştii braşoveni FOTO Poliţia Română - DIICOT
Grup infracţional din Tărlungeni destructurat de poliţiştii braşoveni FOTO Poliţia Română - DIICOT

Un grup infracţional din Tărlungeni exploata adulţi şi minori pe care îi trimitea la muncă în Anglia. Din banii strânşi, infractorii îşi cumpărau maşini, terenuri şi case.

15 percheziţii domiciliare au avut loc la Tărlungeni, lângă Braşov, şi în Marea Britanie, într-un dosar penal de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Braşov au descins la 9 adrese din Tărlungeni, în timp ce autorităţile din Regatul Unit au efectuat alte 6 percheziţii la Londra. 
 
„Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2018, în localitatea Tărlungeni din judeţul Braşov ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membrii ar fi implicaţi în activităţi de racolare, transportare, cazare şi exploatare prin muncă a mai multor persoane din localitatea Tărlungeni, judeţul Braşov, pe care le-ar fi transportat pe teritoriul Marii Britanii, în vederea angajării. 
 
Ulterior sosirii pe teritoriul Marii Britanii, acestea ar fi fost cazate în spaţii şi condiţii insalubre, agresate fizic şi obligate să presteze diferite activităţi în domeniul construcţiilor, de cele mai multe ori nefiind plătite”, a transmis comisarul de poliţie Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov. 
 
Potrivit poliţiştilor braşoveni, sumele de bani provenite din prestarea acestor activităţi, în valoare de aproximativ 250.000 de lire sterline, ar fi fost însuşite de către membrii grupării, în vederea achiziţionării de autovehicule, bijuterii, terenuri şi pentru construirea de case. 
 
„În luna august 2019, a fost semnat un acord de colaborare între autorităţile judiciare din România şi cele din Marea Britanie, echipele comune de anchetă derulând o serie de activităţi specifice realizate sub coordonarea şi cu sprijinul EUROJUST. 
 
La data de 28 septembrie 2021, simultan pe teritoriul Marii Britanii (Londra) şi pe cel al României, în judeţul Braşov, au fost efectuate 6, respectiv 9 percheziţii domiciliare, la activităţile desfăşurate pe teritoriul Marii Britanii participând şi o echipă formată din poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. 
 
Ca urmare a percheziţiilor efectuate, până în acest moment, în judeţul Braşov au fost identificate 29 de victime, 4 dintre acestea fiind minore. De asemenea, pe teritoriul Marii Britanii, au fost identificate 55 de alte posibile victime”, a mai precizat reprezentanta poliţiştilor braşoveni. 
 
Totodată, au fost descoperite diverse sume de bani, bijuterii de aur, documente care atestă transferul mai multor sume de bani şi documente de călătorie. Poliţiştii spun că 16 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. 
 
Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile Burebista Braşov şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, precum şi al ataşatului de afaceri interne din Marea Britanie, în colaborare cu poliţişti specializaţi din cadrul Poliţiei Metropolitane din Londra.
 
Vă mai recomandăm:
 
Tânăr ajuns în scaunul cu rotile: „Să nu renunţaţi niciodată! Reconstruiţi-vă, bazându-vă pe calităţile voastre“
 
Eşec total la primul referendum din istoria municipiului Codlea. Doar un locuitor din zece s-a dus la vot

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările