Braşov

articolul anterior articolul urmator

Cum scapi de chinul pantofilor incomozi. Trucuri pentru a lărgi încălţămintea din piele

0
22 May 2016 04:07:58
Autor: Simona Suciu
Dacă vă pat pantofii puteţi încerca trucuri simple care vă vor face să vă simţiţi mult mai comod. FOTO: Shutterstock.
Dacă vă pat pantofii puteţi încerca trucuri simple care vă vor face să vă simţiţi mult mai comod. FOTO: Shutterstock.

Nu de puţine ori ne-am cumpărat încălţăminte care părea comodă când am probat-o, dar atunci când am încercat să o purtăm ne-am ales cu bătături, băşici şi răni. Exsită câteva trucuri simple care ajută pielea să se lase, iar încălţămintea să devină comodă.

Una dintre metodele clasice este cea cu spirt. „Încălţămintea de piele se masează cu spirt şi astfel pielea se lasă, devine mai elastică şi mai puţin incomodă. Puteţi înmuia o cârpă sau o şosetă în spirt, pe care o indroduceţi apoi în pantofi sau ghete şi o lăsaţi aşa câteva ore. Un alt truc este cel în care se folosesc cartofi. Aceştia se curăţă şi se aşază în încălţăminte. Se lasă peste noapte, iar amidonul ajută pielea să se lase“, spune Gheorghe Roşca, cizmar.

Aburiţi sau îngheţaţi pantofii

Alte două metode de lărgire a pantofilor din piele sunt extrem de eficiente, chiar dacă par ciudate. „Fierbeţi apă şi, când aceasta începe să clocotească, ţineţi pantofii la abur câteva minute. Pielea se dilată astfel, devine mai elastică, iar pantofii se lărgesc. Şi gheaţa funcţionază la fel de bine. Umpleţi două pungi cu apă, introduceţi-le în pantofi şi aşezaţi-i apoi la congelator peste noapte. Apa va îngheţa, îşi va mări volumul şi automat va lărgi pantofii. Este una dintre cele mai eficiente metode“, mai spune cizmarul.

Şosetele sunt mereu o soluţie

Metoda şosetele ude sau a celor groase funcţionează şi ea. „Dacă aveţi încălţăminte care vă strânge, luaţi în picioare şosete groase, încălţaţi-vă şi mergeţi prin casă. Repetaţi acţiunea câteva zile la rând şi pielea se va lăsa. La fel de bine funcţionează şi soşetele umede. Luaţi şosete umede în picioare, încălţaţi-vă şi faceţi tot aşa ture prin casă până când simţiţi că pantofii sunt comozi“, mai spune cizmarul.

Soluţii pentru încălţămintea din piele întoarsă

Încălţămintea din piele întoarsă este mai pretenţioasă şi se poate folosi apă, spirt sau alte substanţe. „La încălţămintea din piele întoarsă se poate folosi uscătorul de păr. Luaţi pantofii în picioare şi apoi procedaţi ca şi cum vă uscaţi părul, dar îndreptaţi uscătorul spre pantofi. Căldura va ajuta pielea să se lase. Tot pentru acest tip de încălţăminte puteţi folosi şosete groase, dar uscate. Dacă vă este teamă că aceste metode vor deteriora încălmămintea, mergeţi la cizmar şi acesta o va ajusta pe un calapod“, mai spune specialistul.

Pe aceeaşi temă:

Cele mai murdare lucruri din locuinţă. Care sunt obiectele le folosim zilnic fără să bănuim că sunt pline de bacterii

Trucuri simple pentru a scăpa de praful din casă şi pentru a elimina riscul de alergie. Cât de des ştergem mobila şi ce substanţe folosim

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările