Braşov

articolul anterior articolul urmator

Cupa mondială de parapantă poposeşte la Braşov în premieră în România

0
9 Jul 2013 10:16:59
Autor: Simona Suciu
La eveniment participa parapantişti din toate colţurile lumii. FOTOArhivă.
La eveniment participa parapantişti din toate colţurile lumii. FOTOArhivă.

Competiţia se va desfăşura în perioada 11-18 august. Baza va fi stabilită pe Aerodromul de la Sânpetru, iar decolările se vor face, în funcţie de condiţiile meteo, de pe mai multe platouri din judeţ.

Reprezentanţii Asociaţiei „Transilvania”, unul dintre organizatorii competiţiei au declarat că până acum s-au înscris 83 de piloţi din toate colţurile lumii (Venezuela, Franţa, Germania, Japonia, Danemarca, Rusia, Republica Moldova, Ungaria, Polonia, Australia, Italia, Brazilia, Letonia, Anglia, Finlada, Hong Kong, Slovenia, Danemarca, Suedia, Norvegia). 

Decolarea se  face de pe înălţimile din jurul  Braşovului, respectiv Bunloc, Postăvarul, Piatra Craiului sau Sinaia, după care piloţii urcă cu ajutorul curenţilor ascendenţi până la nori, dar nu au voie să intre în nori, astfel primesc penalizare. 

Startul se dă din aer, simultan, pentru toţi piloţii, de la 3.000 m altitudine. Toţi piloţii vor avea un traseu bine stabilit, către puncte de aterizare obligatorii, localizate cu ajutorul GPS-ului. Lungimea traseelor este cuprinsă între 30 şi 100 km şi toate sosirile vor fi  situate în zone de interes turistic.

În 18 august, înainte de festivitatea de premiere a celor mai buni parapantişti, va avea loc şi un miting de acrobaţie aeriană, organizator fiind Aeroclubul României. La acest miting va participa şi echipa  „Draco Volans” din Germania, ai cărei piloţi sunt renumiţi pentru show-urile acrobatice cu parapanta. 

Promovare în Piaţa Sfatului

Primăria Braşov şi Depoul de Artă Urbană au decis  să ofere braşovenilot un preambul al competiţie. În intervalul 19-21 iulie, (data va fi stabilită în funcţie de condiţiile meteo), va fi organizat un eveniment în Piaţa Sfatulu. 

„Vor ateriza, la punct fix, pe saltea de 5x5 metri, cinci sau şase parapantişti. Este pentru prima oară când, într-un centru istoric aterizează atât de mulţi parapantişti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările