Delegaţia Parlamentului ucrainean, impresionată de condiţiile oferite de Braşov refugiaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O delegaţie a Radei Supreme din Ucraina a vizitat Braşovul FOTO Primăria Braşov
O delegaţie a Radei Supreme din Ucraina a vizitat Braşovul FOTO Primăria Braşov

O delegaţie a Radei Supreme din Ucraina a vizitat Braşovul şi a fost impresionată de condiţiile oferite la CATTI pentru refugiaţii din ţara vecină.

O delegaţie din partea Radei Supreme a Ucrainei a vizitat joi, 12 mai, CATTIA, centrul de la Braşov care primeşte refugiaţi şi care a fost dat ca exemplu de bune practici de către canalul american de televiziune, CNN. 

Din delegaţie a făcut parte şi Păun Rohovei, şeful misiunii diplomatice a Ucrainei în România. 

Aşa cum s-a întâmplat cu toţi cei care au vizitat acest centru, şi ucrainenii au fost impresionaţi de ce au găsit aici, de organizarea excelentă şi de condiţiile de care se bucură compatrioţii lor care au ales Braşovul ca destinaţie de refugiu. 

„Reprezint partidul prezidenţial din Parlament şi sunt aici împreună cu şase colegi din Parlament, într-o vizită de lucru pentru a vedea cum sunt primiţi ucrainenii nevoiţi să părăsească patria în urma războiului. 

Am văzut cum sunt cazaţi, cum sunt primiţi, care sunt condiţiile în care sunt aici. 

Înainte de toate mulţumiri în primul rând autorităţilor locale care au organizat acest centru şi suntem foarte impresionaţi de modul cum a fost organizat, cum este gestionat, cum sunt gestionate procesele în acest centru”, a spus Liudmila Marcenko, şefa delegaţiei ucrainene. 

„Suntem impresionaţi şi mulţumim părţii române şi în special autorităţilor locale. Am vizitate şi alte centre, dar nu atât de mari precum este acesta de la Braşov, am mai vizitat centre la Bucureşti şi în alte state, şi suntem chiar impresionaţi de cât de bine este aici, cât de bine sunt organizate lucrurile aici la Braşov”, a mai explicat lidera delegaţiei care a reprezentat Parlamentul Ucrainei. 

La Braşov, autorităţile au colaborat foarte bine cu societatea civilă şi acesta pare să fi fost secretul reuşitei. Municipalitatea şi mai multe ONG-uri u creat grupul de lucru „Braşov pentru Ucaina”, la scurt timp de la începerea războiului în ţara vecină. 

Apoi, Centrul Comunitar „Braşov pentru Ucraina“ a fost deschis în 4 martie, la CATTIA, urmat de un call-center permanent şi o platformă on-line la dispoziţia refugiaţilor ucraineni, dar şi celor care doresc să îşi ofere ajutorul.

Delegaţia ucraineană se află în aceste zile în România pentru a se întâlni cu membrii Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi din Senatul României.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Jumătate de milion de români au vrut să se autorecenzeze într-o singură zi, motiv pentru care aplicaţia a picat de mai multe ori. Ce măsură doresc să ia autorităţile

Stradă din Braşov surpată sub greutatea unui camion care nu avea permis de liberă trecere. Ce i s-a întâmplat şoferului

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite