Braşov

articolul anterior articolul urmator

DN 73 Râşnov-Bran-Fundata se repară după şapte ani de aşteptare

0
21 Jun 2017 08:19:16
Autor: Simona Suciu
DN 73 Râşnov-Bran-Fundata a intrat în reparaţii. FOTObzb.ro
DN 73 Râşnov-Bran-Fundata a intrat în reparaţii. FOTObzb.ro

În acest moment se lucrează pe tronsoaneleMoieciu-Fundata, Râşnov-Tohanul Nou şi Braşov-Cristian. Din cauza lucrărilor circulaţia poate fi îngreunată. Lucrările se vor finalize anul viitor.

Drumul a fost plin de gropi ani la rând, iar primăriile localităţile care îl traversează au făcut numeroase adresa în care au cerut nreabilitarea drumului. În gropile dinspre Râşnov mai mulţi tineri chiar au plantat flori pentru a atrage atenţia autorităţilor. Lucrărrile trebuiau să înceapă anul trecut, dar abia acum se mişcă ceva.

DN 73 este un drum turistic extreme de important care duce la Râşnov, dar şi în zona Bran-Moieciu-Fundata. În weekend este traversat de 15.000 maşini pe zi, care până acum cu greu ocoleau gropile. În acest moment se lucrează pe tronsoanele Moieciu-Fundata, Râşnov-Tohanul Nou şi Braşov-Cristian. Din cauza lucrărilor circulaţia poate fi îngreunată.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a alocat încă din bugetul din 2016, 111,26 de milioane de lei pentru reabilitarea DN 73 Braşov-Piteşti. Repararea totală a şoselei, care are o lungime de 103,25 de kilometri, a fost estimată la suma de 275, 86 milioane de lei, dar până acum sau făcut lucrări doar în judeţul Argeş. Banii alocaţi în 2016  trebuiau folosiţi pentru reabilitarea porţiunii de drum care traversează Braşovul. Lucrările au fost amânate până anul acesta. Reabilitarea drumului se va finalize în 2018. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările