Braşov

articolul anterior articolul urmator

Doi turişti, surprinşi de avalanşă în Munţii Bucegi. O persoană a reuşit să iasă din zăpadă, datele despre cea de-a doua fiind incerte

1
23 Jan 2021 17:05:22
Autor: News.ro

O avalanşă s-a produs, sâmbătă după-amiază, în masivul Bucegi, sub vârful Ţigăneşti. Primele date arată că avalanşa a prins două persoane dintre care una a reuşit să se salveze, iar cea de-a doua se pare că este surprinsă sub zăpadă, transmit salvatorii. Salvamontiştii au ajuns în zona accidentului şi vor prelua persoana care a reuşit să iasă din zăpadă.

UPDATE: Salvamontiştii care intervin în sprijinul celor două persoane surprinse de o avalanşă în Masivul Bucegi, sâmbătă după-amiază, sunt în apropierea locului în care se află una dintre acestea ş urmează să o recupereze. 
 
”Echipele de salvatori sunt la zece minute de locul în care se află prima persoană, cunosc locul, urmează să ajungă a ea şi să o coboare”, a declarat şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, pentru News.ro. 
 
În ceea ce priveşte cea de-a doua persoană, şeful Salvamont a precizat că nu se cunosc date despre aceasta. 
 
”Nu ştim ce anume s-a întâmplat cu a doua persoană, între cele două persoane surprinse de avalanşă nu există contact vizual”, a declarat Cornoiu.
 
Acesta a precizat că salvatorii cred că şi a doua persoană a scăpat, întrucât salvatorii au primit apeluri de ajutor de pe două telefoane diferite, însă atunci când a revenit cu telefon doar unul dintre numere a mai putut fi contactat.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Informaţiile sunt incerte, dar există varianta ca ambele persoane să fie în viaţă, dar să nu se poată vedea sau contacta”, precizează Salvamont.
 
O echipă de salvamontişti din Râşnov se îndreaptă către locul evenimentului.
 
Şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat la Antena 3 că salvatorii au primit două apeluri de pe două numere diferite, iar când au revenit cu telefoane la cele două numele doar una dintre persoane a răspuns.
 
Cornoiu a precizat că salvatorii au alertat un elicopter, însă intervenţia acestuia nu este posibilă din cauza condiţiilor meteo.
 
Cornoiu a precizat că în zona unde s-a desprins stratul de zăpadă era prognozat un risc mediu de producere a unei avalanşe.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

t mihai
23.01.2021, 18:49:45

"Cornoiu a precizat că în zona unde s-a desprins stratul de zăpadă era prognozat un risc mediu de producere a unei avalanşe." Cornoiu este pe lânga subiect, pe scala riscurilor de declansare a avalanselor, nu existe "risc mediu". În cazul de fata riscul estimat era de 3, statistic majoritar cu circa 60% de accidente mortale.

+7 (7 voturi)
Modifică Setările