Braşov

articolul anterior articolul urmator

Doi urşi care au intrat în curtea unei pensiuni din Săcele şi nu au putut fi alungaţi, tranchilizaţi şi duşi în pădure FOTO

6
17 Jun 2021 21:44:01
Autor: News.ro
Echipa de Intervenţie Rapidă Specializată a rămas acolo pentru monitorizarea urşilor, aceştia trezindu-se din tranchilizare şi îndepărtându-se în pădure. Foto: Arhivă
Echipa de Intervenţie Rapidă Specializată a rămas acolo pentru monitorizarea urşilor, aceştia trezindu-se din tranchilizare şi îndepărtându-se în pădure. Foto: Arhivă

Doi urşi care au intrat, joi, în curtea unei pensiuni din Săcele, judeţul Braşov, şi care nu au putut fi îndepărtaţi timp de aproximativ două ore au fost tranchilizaţi şi transportaţi la o distanţă de aproximativ 10 kilometri, în pădure.

Prefectura Braşov a anunţat că, joi, în jurul orei 13.00, Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov a fost sesizat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă - 112 despre faptul că în curtea Pensiunii Genţiana, situată pe strada Valea Doftanei din zona Brădet, municipiul Săcele, se află doi urşi. 

GALERIE FOTO
Jandarmii ajunşi acolo au constatat că sesizarea se confirmă şi au cerut intervenţia Echipei de Intervenţie Rapidă Specializată, formată ca urmare a Hotărârii nr. 1/2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin care s-a aprobat Procedura privind modul de acţiune a instituţiilor responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de animalele sălbatice periculoase la nivelul judeţului Braşov. 
 
"Întrucât timp de aproximativ două ore nu s-a reuşit îndepărtarea celor doi urşi, s-a luat decizia tranchilizării lor, sub coordonarea unui medic veterinar, şi ulterior mutării acestora în zona de pădure. După tranchilizare, Echipa de Intervenţie Rapidă Specializată, însoţită de echipajul de jandarmi, a mutat urşii pe acelaşi fond forestier, la o distanţă de aproximativ 10 km în pădure, în zona Babarunca, pe drumul forestier Valea Tărlungul Mare - Ciocuri", a precizat sursa citată. 
 
Echipa de Intervenţie Rapidă Specializată a rămas acolo pentru monitorizarea urşilor, aceştia trezindu-se din tranchilizare şi îndepărtându-se în pădure.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

niki nikita11
17.06.2021, 22:04:08

Conform noi legislatii daca erau ursi agresivi si nu prietenosi puteau sa-i impuste cu glonte in ceafa sa nu mai piarda vremea cu taratul inapoi in padure.

+4 (10 voturi)
Ion Capsuna
17.06.2021, 22:13:55

Legislatia asta apare ca o "necesitate" in urma apetitului crescut pt. partide de vinatoare ieftine in RO... Cred ca s-au primit ceva telefoane...!

-5 (9 voturi)
niki nikita11
17.06.2021, 22:50:28

am vazut. tocmai ce citisem articolul cu legea ursilor agresivi si mi s-a parut haioasa coincidenta ;)

+4 (8 voturi)
Petrean Ion
17.06.2021, 22:22:10

nu ucideti animalele cre tinilor pe 2 picioare

+5 (15 voturi)
niki nikita11
17.06.2021, 22:52:45

astia doi au scapat ca inca nu e gata legea. dar MMTB(Ministrul Mediului Taczos Barna) a promis ca rezolva de urgenta.

+4 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările