Dorin Lazăr Maior, adus în ţară de Interpol din Dubai. Era căutat de doi ani, după ce a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Lazăr Maior a fost  prins şi adus în Romania. FOTOIGSU
Dorin Lazăr Maior a fost  prins şi adus în Romania. FOTOIGSU

Fostul şef al revoluţionarilor braşoveni a fost condamnat la şapte ani de închisoare după ce a şantajat şi ameninţat trei oameni de afaceri. Imediat după condamnare a fugit din ţară şi a fost dat în urmărire internaţională. A fost găsit în Dubai şi adus în România de Interpol.

Dorin Lazăr Maior a fost găsit în Dubai şi adus astăzi în România de Interpol. Are barbă şi este aproape de nerecunoscut. El are de ispăşit şapte ani de închisoare. 

Fostul şef al revoluţionarilor braşoveni a fost condamnat la şapte ani de închisoare după ce a şantajat şi ameninţat trei oameni de afaceri. Dorin Lazăr Maior a aplicat aceeaşi tactică de intimidare şi cu Primarul Braşovului pe care l-a ameninţat cu moartea după ce edilii au recuperat clădirea fostului Cinema Asta unde Maior avea un club.

  Controversatul revoluţionar braşovean Dorin Lazăr Maior a fost deputat PSD şi preşedinte al Asociaţiei „Decembrie 1989 Braşov". Sentinţa care l-a tranformat pe Dorin Lazăr Maior într-un infractor urmărit internaţional a fost dată în dosarul Romextera, în 2013, de Curtea de Apel Târgu Mureş. Maior a primit şapte ani de închisoare cu executare. Întreaga poveste a ieşit la iveală în noiembrie 2006, după ce mai mulţi patroni de firme au sesizat DNA cu privire la ilegalităţile din unitatea bancară.

Potrivit anchetatorilor, Maior ar fi exercitat acte de constrângere constând în ameninţări cu darea în vileag a unor fapte comise în legatură cu acordarea nelegală a unor credite, asupra a trei persoane. Asta in scopul dobândirii, în mod nejustificat susţin anchetatorii, a sumei de 600 de mii de euro. Dorin Lazăr Maior spune că a cerut bani care i se cuvin şi că vinovaţi în această afacere sunt, de fapt, fostul director adjunct al băncii Romexterra Braşov, Mihai Matepiuc şi alte două persoane. Maior a spus că este nevinovat şi că că sub protecţia lui Matepiuc, s-ar fi acordat credite mai multor firme care n-ar fi cerut niciodată împrumuturile. Imediat după ce a fost condamnat, Dorin Lazăr Maior a a dispărut.

L-a ameninţat cu moartea pe primar

Dorin Lazăr Maior a aplicat aceeaşi tactică de intimidare şi cu primarul Braşovului, George Scripcaru, care l-a reclamat la poliţie. Potrivit primarului, totul a pornit de la clădirea Cinematografului Astra, unde o firmă la care Maior este acţionar deţine un club de noapte. Primăria Braşov a obţinut în instanţă clădirea şi a cerut evacuarea, intenţionând să o transforme într-o sală de spectacole.

„Domnul Maior mi-a solicitat o audienţă, iar discuţia noastră a vizat clădirea Cinematografului Astra. Primăria a câştigat în instanţă această clădirea, iar acum este pe rol un proces de punere în posesie. De la discuţii s-a ajuns la ameninţări cu moartea la adresa mea şi a familiei. Eu nu accept aşa ceva. Patru persoane au fost martori la aceste lucruri. I-am cerut lui Dorin Lazăr Maior să părăsească primăria şi am sunat la poliţie. Am fost audiat atât eu, cât şi cei patru martori. Eu am depus şi plângere în scris", a spus George Scripcaru, după incident.

Trecut controversat

Chiar şi înainte de condamnare Maior avea antecedente serioase în materie de ameninţări şi escrocherii. În 2002 a fost implicat în agresarea unui bodyguard de la discoteca Hacienda, pe care l-a ameninţat cu pistolul pentru că s-ar fi legat de fiul său. A fost acuzat de numeroase nereguli făcute pe baza certificatelor de revoluţionar.  Maior a obţinut un certificat inclusiv pentru secretara sa, Florina Aprofirei, cu toate că aceasta nu avea decât 10 ani în momentul Revoluţiei din 1989. De altfel, asociaţia condusă de Maior se află sub ancheta DNA, după ce procurorii au descins în sediul acesteia şi au luat mai multe calculatoare şi documente vizând afacerile cu certificate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite