Braşov

articolul anterior articolul urmator

Eşec total la primul referendum din istoria municipiului Codlea. Doar un locuitor din zece s-a dus la vot

2
27 Sep 2021 16:55:31
Autor: Ioan Buciumar
Doar unul din zece codleni a votat duminică la referendum FOTO adevărul
Doar unul din zece codleni a votat duminică la referendum FOTO adevărul

În ziua de duminică, 26 septembrie, locuitorii din Codlea, Braşov, au fost chemaţi la urne să spună dacă vor ca şoseaua de centură a oraşului să se construiască din împrumut bancar. Puţin peste 10% a fost prezenţa la vot, în condiţiile în care era necesar să vină cel puţin 30% din locuitori

Primul referendum desfăşurat vreodată în municipiul Codlea  a adus la secţiile de vot doar unul din zece codleni. Locuitorii oraşului nu s-au arătat interesaţi de sursa de finanţare din care ar trebui să provină banii pentru executarea şoselei de centură a oraşului. 
 
„Peste 2.200 de persoane au fost prezente la vot. Într-un procent de 83%, aceştia au votat „pentru”. Practic, nu a fost validat acest referendum, pentru că trebuia să fie o prezenţă de 30%. Le mulţumesc codlenilor care au votat, le mulţumesc şi codlenilor care nu au fost la vot. Ideea este simplă: artera ocolitoare a Municipiului Codlea nu se va mai realiza printr-o finanţare bancară, fiind singura posibilitate certă de construcţie a acestei artere despre care vorbim de peste 13-14 ani”, a spus primarul din Codlea, Mihai Câmpeanu. 
 
Edilul şef al municipiului braşovean spune că aceasta nu înseamnă că renunţă la realizarea variantei ocolitoare. „N-o să renunţ. Vom mai încerca acum o cale, pentru că am văzut că, undeva la Bihor, preşedintele Consiliului Judeţean a dat utilitate de arteră ocolitoare unor drumuri judeţene, pentru mai multe localităţi din judeţ. Vom încerca şi aceasta, să finanţăm centura prin Consiliul Judeţean Braşov”, a mai adăugat edilul. 
 
Şoseaua de centură a Municipiului Codlea costă, potrivit unui studiu de fezabilitate valabil în acest moment, 78 de milioane de lei, în condiţiile în care bugetul oraşului este de 55 de milioane de lei. 
 
Vă mai recomandăm:
 
Biblia, expusă la Braşov în toate formele ei. Cum se poate citi Cartea Cărţilor cu cele mai mici dimensiuni FOTO
 
Motivul înghesuielii de nedescris în hala celei mai importante pieţe a Braşovului
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Radu Mircea
27.09.2021, 17:18:57

# Referendum taica ??? Cacaia referendum ??? Centura ocolitoare ??? lo nu stau pe centura , doar fetele vesele .... Cit se da pentru un vot ??? ....... Putin taica , putin . Mai bine stau la circiuma . Nu ma ploua , nu bate vintu' ....

+12 (12 voturi)
Tomescu Tom
27.09.2021, 17:58:19

Banii europeni îi stau în gât .. ? 🤣 Sau suferă, cumva, de sindromul Kovesi ??? 😜 . Apropo ..studiul acela de fezabilitate cât a costat ? De fapt ..care din ele este pomenit ?

Modifică Setările