Etnovember aduce la Braşov expoziţii spectaculoase, târgul medieval, recitaluri şi spectacole de teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Etnovember, ajuns la a 18-a ediţie, aniversează 25 ani de la înfiinţarea Mediatecii Norbert Detaeye din Universitatea Transilvania din Braşov. festivalul vine cu o ofertă culturală bogată, iar târgul medieval este una dintre atracţii.

Festivalul este înscris în agenda culturală a Braşovului şi figurează în ghidurile internaţionale ale Transilvaniei, precum şi în programele diferitelor agenţii de turism naţionale şi internaţionale. La deschiderea de sâmbătă 19 noiembrie va participa Excelenţa Sa domnul Thomas Baekelandt, Ambasadorul Regatului Belgiei în România. Această ediţie jubiliară se bucură şi de prezenţa unei numeroase delegaţii din Belgia: 30 de persoane, printre care se află Norbert Detaeye împreună cu şase muzicieni, precum şi Frank Beke, fost primar în Ghent (Gand), şi el un bun cunoscător al Braşovului, implicat activ în schimburile culturale dintre oraşele noastre.  

În prima zi de festival, în cadrul Galeriei Artelor, la Aula Universităţii, se deschid cele 15 expoziţii de Arhitectură, Design, Grafică, Restaurare, Fotografie, Pictură, şi Ceramică. Expoziţiile vor rămâne deschise spre vizitare până în 26 Noiembrie 2016.  Cea mai importantă expoziţie invitată este Arhitectură şi Regalitate, desfăşurată sub Auspiciile Familiei Regale a României, fiind dedicată aniversării a 150 de ani de la sosirea lui Carol I în România şi de la întemeierea Dinastiei Regale precum şi a 135 de ani de la proclamarea Regatului României.

Târg Medieval la Bastionul Ţesătorilor

Unul dintre cele mai aşteptate momente este deschiderea Târgului Medieval de la Bastionul ţesătorilor, duminică 20 noiembrie, la ora 13.00. Aici vă puteţi întâlni cu prinţese, cavaleri, vrăjitoare, artizani, ponei şi alte animale mici. La târg veţi putea gusta cuvrogi, turtă dulce, vin fiert şi alte bunătăţi tradiţionale. Heralzii vor suna Intrarea cavalerilor şi a domniţelor, iar fanfare Korona va susţine un recital. Ziua continuă cu concursuri pentru copii şi spectacole de dans ale comunităţilor greceşti, maghiare şi evreieşti. Va fi şi un spectacol de dansuri japoneze, dar şi recitaluri de muzică: Grupul vocal Dionyssos al Comunităţii Elene din Braşov, Grupul vocal Yahad al Comunităţii Evreilor din Braşov, Norbert Detaeye Jubilee Jazz & Blues Band. Otul între orele 13.00 şi 16.00. la 16.30 veţi putea asista la spectacolul Prinţesa Beatrice pus în scenă de echipa de luptă tradiţională din Ţara Bârsei Baranta. Unul dintre cele mai aşteptate momente este cortegiul cu torţe aprinse care va porni de la Bastion la ora 17.00 şi va merge spre Piaţa Sfatului. Aici de la ora 17.30 va fi un spectacol incendiar cu bile de foc al trupei Hypnosis. La ora 19.00 la Teatrul Arclechino va fi pusă în scenă Piesa Nouă în limba germană.

Anul acesta fondurile provenite de la Târgul Medieval de la Bastionul Ţesătorilor vor fi donate Asociaţiei Copiii de Cristal (pentru copiii autişti) din Braşov. 

„Este ultimul proiect cultural cofinanţat de Primăria Municipiului Braşov în acest an, prin schema de finanţare a proiectelor culturale. Bugetul festivalului este de 45.000 de lei, din care cofinanţarea Primăriei este de 35.000 de lei. Până la finele acestui an vom scoate şi ghidul de proiecte culturale petnru evenimentele de anul viitor. Dacă în acest an, bugetul dedicat ghidului de finanţare pentru proiecte culturale s-a dublat faţă de anul trecut, suma totală alocată fiind un milion de lei, pentru anul viitor voi face demersurile necesare ca în bugetul destinat ghidului cultural să cuprindem cel puţin două milioane de lei“, a declarat viceprimarul Costel Mihai. 



 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite