Braşov

articolul anterior articolul urmator

Evaluarea Naţională se susţine, la Braşov, în şcoala în care au absolvit elevii

0
21 Jun 2021 18:08:01
Autor: Ioan Buciumar
Evaluarea Naţională la Braşov FOTO adevărul
Evaluarea Naţională la Braşov FOTO adevărul

11% dintre elevii din judeţil Braşov care au început clasa a VIII-a nu vor susţine Evaluarea Naţională. Aceştia fie merg la şcoli profesionale, fie nu au trecut clasa.

Cei mai mulţi dintre elevii care au terminat clasa a VIII-a în judeţul Braşov vor susţine Evaluarea Naţională chiar în şcolile pe care le-ai absolvit. Un număr de 3.775 de absolvenţi s-au înscris la examen, din cei 4.246 de elevi care au început anul şcolar în septembrie 2020. Dintre aceştia, 471 dintre aceştia fie au ales învăţământul profesional sau dual, fie nu au absolvit. 

100 de centre îi aşteaptă pe elevi, marţi, 22 iunie, la prima probă a Evaluării Naţionale.
 
„Cu mici excepţii – prevăzute de metodologie – cei mai mulţi candidaţi vor susţine acest examen în unităţile şcolare unde au absolvit clasa a VIII-a. 

Accesul candidaţilor în săli este permis de la ora 8:00 până la ora 8:30, iar examenul va începe la ora 9:00. 

Candidaţii vor fi dirijaţi de către asistenţi direct către locul destinat în sala de examen şi vor fi aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică. 
 
Începând cu ora 9:00, aceştia vor primi subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare, dacă este cazul. 

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schenelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru”, a precizat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov. 
 
Prima probă a examenului va fi, ca de fiecare dată, cea la Limba şi literatura română. Aceasta se va desfăşura marţi, 22 iunie, iar după două zile, joi, 24 iunie, va urma proba scrisă la Matematică. Elevii care au învăţat în altă limbă vor susţine vineri, 25 iunie, examenul la Limba şi literatura maternă, probă cu care se va încheia Evaluarea Naţională 2021. 
 
Rezultatele înaintea contestaţiilor vor fi comunicate în 29 iunie, până la ora 14:00.  Contestaţiile vor putea fi depuse în 29 şi 30 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 4 iulie. „La fel ca în anul precedent, Ministerul Educaţiei a prevăzut, în perioada 5-12 iulie, o sesiune specială numai pentru absolvenţii clasei a VIII-a carantinaţi sau infectaţi cu Covid-19. Pentru înscrierea la această sesiune, candidaţii trebuie să prezinte un certificat medical doveditor”, a mai explicat reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov. 
 
Rezultatul obţinut la examen nu este nota finală a elevilor, deoarece acesta contează în proporţie de 80% la stabilirea acesteia. Alte 20 de procente sunt date de media obţinută de candidaţi în cei patru ani de ciclu gimnazial. După stabilirea acestei medii finale poate începe repartizarea elevilor la unităţile de învăţământ. 
 
Vă mai recomandăm: 
 
A dat condeiul de jurnalist pe acul de cusut. Creaţiile ei vestimentare sunt cerute în întreaga lume
 
Cel mai vizitat oraş din România, după Capitală, este şi cel mai poluat. Motivul pentru care particulele nu se dispersează
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările