Braşov

articolul anterior articolul urmator

EXCLUSIV Protecţia Consumatorului Covasna, ameninţată cu evacuarea după ce a dat amenzi pentru produse secuieşti expirate

6
12 Mar 2015 09:18:29
Autor: Sebastian Dan
Sorin Susanu nu se lasă intimidat de presiunile şefului UDMR de la Consiliulu Judeţean Covasna. FOTOArhivă.
Sorin Susanu nu se lasă intimidat de presiunile şefului UDMR de la Consiliulu Judeţean Covasna. FOTOArhivă.

Scandal în judeţul Covasna, după ce în urma cu zece zile s-au facut controale de către inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au găsit la vânzare, în galantare, produse alimentare expirate, pe care scria „produs secuiesc“.

Cum era de aşteptat, presa locală de limbă maghiară a interpretat că sancţiunile ar fi fost aplicate pe motiv că alimentele respective erau inscripţionate ca fiind „produs secuiesc“. Mai mult, ziariştii de la publicaţiile maghiare au cerut demiterea comisarului şef de la CJPC Covasna, şi speculau faptul că şeful regional de la Protecţia Consumatorului din Braşov, Sorin Susanu, nu va interveni, pe motiv că acesta oricum a fost cercetat pe motive de discrimare etnică, după ce a aplicat sanţiuni pentru neregulile constatate la u târg de produse tradiţionale din Harghita. Numai că, ce nu se ştia, este faptul că Susanu a fost găsit nevinovat pentru acuzaţiile aduse la acea vreme de către Consiliul de Combatere de Discriminărilor Etnice.

Scandalul s-a amplificat după ce inspectorii de la Protecţia Consumatorului Covasna au aplicat amenzi lanţului de chişocuri de ziare, care vând de toate, după ce au găsit şi aici produse alimentare expirate (bomboane) la vânzare. Lanţul de magazine este deţinut de publicaţia locală de limba maghiară. Evident, ziariştii locali au interpretat că există un atac direcet către publicaţia în cauză.

Nu au lipsit nici reacţiile politice: preşedintele Consiliului Judeţean Covasna,  Tamas Sandor, l-a chemat „la ordine“ pe Susanu, pentru a evacua o parte din sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Covasna, care aparţine administraţiei judeţene. Mai mult, reprezentanţii Consiliului Judeţean Covasna au făcut ieri o adresă la Bucureşti prin care solicită schimbarea sau măcar sancţionarea şefului CJPC, pentru că ar fi avut „remarci de natură etnică“.

Contactat de noi, comisarul şef regional Sorin Susanu a confirmat cele întâmplate, dar a precizat că nu se pune problema vreunei demiteri: „Comisarii noştri nu acţionează pe baza unor criterii etnice, religioase sau de altă natură. Sancţiunile se dau pe abateri de la legislaţie, şi nu se pune opererarea vreunei schimbări la conducerea CJPC Covasna. Vreau să ştie toată lumea că activitatea Comisariatului judeţean a crescut de peste trei ori, având aceeaşi echipă, dar cu alt şef. Totodată, pe mine mă bucură că mă opresc oamenii de acolo, chiar şi maghiari, care îmi spun că în sfârşit se întâmplă ceva şi acolo, oamenii motivând că până acum era «linişte» pentru că unguri pe unguri nu se amendează. Oare nu era mai firesc să fie preocupaţi de siguranţa comunităţii. Dacă ar fi avut loc o toxiinfecţie alimentară, din cauza produselor expirate, am fi fost tot noi acuzaţi că nu ne facem treaba. În ceea ce priveşte situaţia cu sediul, este adevărat că ni s-a solicitat să evacuăm unul dintre spaţii, pe care îl avem de la Consiliul Judeţean în baza unui contract de comodat. Sper ca până la urmă să primeze raţiunea şi să fim să ne desfăşurăm activitatea conform prevederilor legale în vigoare“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Darius
12.03.2015, 09:53:06

Atita timp cint suntem condusi de partidul minoritarilor (PSD) ungurii o sa faca ce vor ei . Tara a ajuns mai rau ca satra de unde a pornit Ponta .

+7 (7 voturi)
Alfa Omega
12.03.2015, 21:26:22

Daca le mananca numai acesti latratori huni nu este o problema ...ca mor doar din propia prostie , daca le pun spre vanzare sa le faca asigurari pe viata la consumatori macar sa ii usture la buzunar si mai tarziu sa ii coste libertatea si nu scape asa usor numai cu un latrat !

+2 (2 voturi)
cuore hombra
12.03.2015, 09:56:09

vor nu vor, si ungurii trebuie sa accepte legea. Legea romaneasca - igen? Ca doar nu putem sa-i lasam sa fiarba in suc propriu!

+5 (7 voturi)
dobrita sorin
12.03.2015, 17:50:51

Este clar ca indivizii sufera de retard sever...nu mai sunt nici amuzanti, nici enervanti, ci doar jalnici. Oare o toxinfectie alimentara este inofensiva pentru secui deoarece este produsa de un produs secuiesc? Noaptea mintii cu astia!

+5 (7 voturi)
emil sava
13.03.2015, 09:08:14

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (6)