Doi vloggeri cu mare audienţă au vizitat Braşovul şi au realizat un film care a trecut repede de 100.000 de vizualizări. Cei doi tineri de la HaiHui în Doi s-au arătat impresionaţi de cum arată oraşul şi de cum este îngrijit. Nu la fel de încântaţi au putut fi, însă, de cum s-au comportat câteva persoane care ar fi trebuit să îi atragă pe turişti.
Cuplul a intrat în Braşov dinspre Râşnov şi a fost impresionat de cum arată strada Lungă, atât de culorile vii ale clădirilor, cât şi de curăţenie. Ajunşi în Centrul Istoric, au decis să ia masa la restaurantul Roata Norocului, recomandat de gazda lor. Experienţa a fost una plăcută, mâncarea le-a plăcut, iar preţul a fost mai mic de 100 de lei.
Prima experienţă neplăcută a fost la cazare, unde nu au reuşit să contacteze gazda. Tot răul spre bine, deoarece au anulat cazarea şi au găsit alta, în centru, care i-a încântat şi despre care au spus că era mai ieftină decât în Măgura. „Este foarte curat, foarte cald. Mi se pare că seamănă foarte mult cu cazarea noastră din Helsinki, ceea ce înseamnă că designul interior, să spunem aşa, este scandinav, minimalist, cu foarte mult bun gust”, spun tinerii.
A doua zi şi-au început ziua în Piaţa Sfatului, unde au luat micul dejun. Istoria zonei i-a impresionat, cu Marele Incendiu din secolul al XVII-lea. Parfumul medieval al străduţelor din zonă i-a încântat pe vloggeri, iar strada Sforii, una din cele mai înguste străzi din Europa, a fost unul din locurile în care s-au oprit imediat după ce au vizitat Biserica Neagră.
Prima experienţă negativă din periplu a venit la Muzeul Prima Şcoală Românească, situat în Prund, o zonă a cartierului Şchei. În Biserica Sfântul Nicolae, în curtea căreia se află muzeul, fotografiatul şi filmatul sunt interzise. Celor doi le-a plăcut foarte mult şi biserica, dar o femeie i-a gonit imediat ce i-a văzut cu camera.
„Aşa sunt trataţi cei care vor să promoveze turismul în România!”, concluzionează vloggerii. Dezamăgirea a continuat în curte, deoarece, pentru a intra la muzeu, este nevoie de un telefon şi de constituirea unui grup de minim 10 vizitatori.
Plimbarea pe sub Tâmpa şi urcarea la vârf au fost alte experienţe frumoase pentru cei doi. Totuşi, şi aceasta a început cu o expierienţă mai puţin plăcută, deoarece programul telecabinei era diferit în trei locuri diferite în care era afişat. Panorama Braşovului de pe vârful Tâmpa le-a tăiat, însă, respiraţia, aşa cum se întâmplă oricărui vizitator.
Cina la un alt restaurant a însemnat încă un moment de bucurie, astfel că restaurantele braşovene au primit notă maximă. La final, cei doi şi-au făcut calculele: 118 dolari sau 520 de lei pentru o zi de city break pentru două persoane, care a inclus cazare, activităţi, două mese la restaurant.
„A fost o zi intensă, cu multe provocări, cu suişuri şi coborâşuri, cu emoţii, dar, în cele din urmă, s-a încheiat frumos şi ne bucurăm că suntem acasă, ne simţim acasă şi acesta este un sentiment pe care foarte rar îl întâlnim în călătoriile noastre”, spun cei doi.
Cei doi bucureşteni spun că nu veniseră niciodată într-un city break la Braşov, ci alegeau Roma, Paris, alte mari oraşe. În ţară alegeau Suceava sau zonele rurale, pentru că erau sătui de oraşe, dar Braşovul li s-a părut o alternativă excelentă de city break.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
5 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
la munca parazitilor, reclame reclame
Noroc cu astia doi...vloggeri sau cum isi zic,altfel nici nu stiam cum e in Brasov...Parca s-au dus la Machu Picchu,in Peru. Apucati-va,mai tata de munca si nu mai ardeti gazul aiurea.Tot felul de personaje de-astea sunt promovate,de parca ar face vreo mare descoperire.Lipsa de subiecte?
Brasov? pe bune? orasul la care orice roman ajunge inca din primii ani de scoala, in excursie cu clasa. Ceva mai anost nu gaseati? Si imi place ca se mira de marlania celor din Brasov, ei se credeau la Helsinki. :)))
Cei doi sunt din Bucuresti. Asa ca este de inteles de ce pentru ei Brasovul pare un oras la superlativ. Daca veneau din Viena, Budapesta sau chiar Oradea nu mai cadeau asa pe spate de admiratie.
E OK in Brasov. Stalin a tinut in anii '50 cu tot dinadinsul ca sa-si lege numele lui de un oras civilizat cu arhitectura medievala, asa ca-n Occident. Asta a fost doar pana la moartea lui si inca putin dupa..