Braşov

articolul anterior articolul urmator

Explicaţiile şefului Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului despre controalele de la Braşov

3
29 May 2022 18:13:25
Autor: Ioan Buciumar
Horia Constatinescu a explicat motivul controalelor de la Braşov FOTO Adevărul
Horia Constatinescu a explicat motivul controalelor de la Braşov FOTO Adevărul

Horia Constantinescu spune că operatorii din Centrul Istoric al Braşovului nu au mai fost controlaţi de zece ani. Şeful de la Protecţia Consumatorului declară că o asemenea situaţie este „greu de imaginat într-o zonă cu mare impact turistic”

După ce fostul comisar şef al Comisariatului Regionale pentru Protecţia Consumatorului Braşov Sorin Susanu, transferat, între timp, la Galaţi, l-a acuzat pe şeful Autorităţii Naţionale de Protecţia Consumatorului, Horia Constantinescu, între altele, că nu a plătit RCA-ul pentru autovehiculele instituţiei şi comisarii de la Protecţia Consumatorului sunt nevoiţi să meargă pe jos la controale, Horia Constantinescu a răspuns cu o serie de controale declanşate la Braşov. 
 
„Tocmai în plin Centrul Istoric al Braşovului, cei mai mulţi operatori nu mai fuseseră controlaţi de ani de zile şi mă refer chiar la zece ani, ceea ce este greu de imaginat într-o zonă cu mare impact turistic. A continuat acţiunea respectivă cu evaluarea activităţii operatorilor economici din Poiana Braşov. Şi de acolo s-au scos câteva sute de kilograme de mâncare expirată. Mai mult decât atât, „împuţenia” pare să fie la ea acasă”, a declarat Horia Constantinescu. 
 
Şeful Protecţiei Consumatorului din România acuză interese personale sau de grup ale angajaţilor şi, mai ales, şefilor regionali şi numeşte „cuiburi de viespi” comisariatele care acţionează potrivit intereselor. 
 
„Şperţul, şpaga, mita îmbracă mai multe forme. Îmbracă, de exemplu, forma în care te prezinţi la o locaţie, nu scrii niciun document, nu te treci în registrul de control, faci o favoare operatorului economic, punând batista pe ţambal – de aceea nu apar, probabil, acţiunile de control în registrele unice de control ale unora dintre comercianţi. Te faci că-l cerţi, pleci de acolo şi el ştie, cumva, că e la mâna ta. Mai există şi varianta în care scrii un act dur de control, pe care îl îndulceşti la final şi plecaţi fericiţi, şi unul, şi celălalt. Cel care ştie că e la mâna ta, oricând îi ceri o favoare, te serveşte, pentru că ştie că are obligaţii”, a explicat şeful Protecţiei Consumatorului. 
 
Horia Constantinescu spune că are şi el păcatele trecutului, pe care vrea să le spele printr-o activitate cu adevărat în interesul comunităţii. Vorbind despre maşinile instituţiei, şeful ANPC spune că a montat GPS pe acestea, motiv care i-a supărat pe mulţi. Chiar de la Braşov ar fi primit mesaje care spuneau că oamenii mai mergeau să-şi ia copiii de la şcoală cu maşina şi acum nu mai pot, iar Horia Constantinescu spune că statul nu le plăteşte aceste drumuri. Şeful Protecţiei Consumatorului adaugă că nu sunt mulţi cei care au nevoie de o trezire la realitate, dar această trezire este necesară.
 
Potrivit presei locale, Sorin Susanu, fost comiar-şef al OPC Braşov, acum şef la Galaţi, aflat în conflict deschis cu Horia Constantinescu, şeful ANPC, îl acuză pe acesta de comportament abuziv. Asta mai ales după de mai multe unităţi din Braşov şi Poiana Braşov, au „căzut victime” în războiul celor doi. Într-o postare pe pagina personală de socializare, Sorin Susanu condamnă acţiunile lui Horia Constaantinescu.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
Autobuz fără lunetă, care circula între Făgăraş şi Braşov, ţinta ironiilor pe reţelele sociale. Reacţia Poliţiei
 
Braşovenii, mândri de oraşul lor, dar nemulţumiţi că nu mai au loc de turişti

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Mihai Medias
29.05.2022, 23:47:51

"Horia Constantinescu spune că OPERATORII din Centrul Istoric al Braşovului nu au mai fost controlaţi de zece ani." Operatorii opereaza. Am înteles bine ?

-1 (1 vot)
Ionica Porumbel
30.05.2022, 19:42:27

acum nu le mai spune comercianți le spune operatori economici

Mihai Medias
30.05.2022, 19:54:01

Ionica Porumbel :)))

Modifică Setările