Exporturile liderului român al pieţei de acoperişuri, în creştere. Produsele braşovenilor de la Bilka devin brand şi pe piaţa externă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bilka construieşte o nouă fabrică în vederea dezvoltării de produse pentru sectorul industrial. Foto: Bilka
Bilka construieşte o nouă fabrică în vederea dezvoltării de produse pentru sectorul industrial. Foto: Bilka

Exporturile companiei braşovene Bilka sunt pe un trend ascendent, iar condcuerea acesteia estimează o nouă creştere cu cel puţin 20% şi în acest an.

Bilka, liderul pieţei de acoperişuri în România, continuă planul investiţional demarat anul trecut, odată cu achiziţia fostei platforme Hidromecanica 2, în vederea extinderii activităţii cu produse destinate sectorului industrial. După cum ne-a declarat Horaţiu Ţepeş, fondatorul Bilka, investiţiile se vor finaliza în 2020, însă rezultatele se vor simţi de anul viitor, când va începe producţia de panouri termoizolante.

„Anul acesta, focusul este pe planul investiţional demarat anul trecut, pe proiectul de dezvoltare a diviziei de industrial. Am început procedurile de renovarea a platformei şi în paralel am demarat procedurile pentru achiziţia de utilaje de producţie necesare, realizarea stocurilor de materie primă şi creşterea echipei care va gestiona această divizie. Investiţiile vor fi finalizate în 2020, însă primele rezultate pe care acestea le vor produce le vom simţi la începutul lui 2019, când preconizăm că vom fi gata să demarăm producţia de panouri termoizolante”, ne-a declarat Horaţiu Ţepeş, fondatorul Bilka.

Divizia de industrial va însemna apoi şi deschiderea unor linii de producţie de table cutate destinate sectorului industrial, profile industriale, casete structurale, urmând ca până în 2020 să se ajungă şi la producţia de hale la cheie. În prezent, producţia pentru produsele cu destinaţie industrial, reprezintă doar 10% din cifra de afaceri a companiei, restul de 90% fiind produsele pentru sectorul rezidenţial. „Prin proiectul de investiţii demarat ne propunem să facem ceea ce am făcut şi în piaţa de acoperişuri, să venim cu o nouă abordare, noi produse şi servicii care să ducă la creşterea şi dezvoltarea pieţei de panouri şi table cutate şi implicit la creşterea consumului de oţel prevopsit. Pe parcurs, ne vom adapta cerinţelor de evoluţie a pieţei, ca şi în cazul segmentului rezidenţial”, a subliniat Horaţiu Ţepeş.

A început recrutarea de personal

Totodată, compania braşoveană a demarat şi procesul de recrutare pentru noile linii de producţie industrială. „Vedem dificultăţile pe care le întâmpină unele companii cu forţa de muncă şi suntem conştienţi de acest aspect, însă pentru noi nu a devenit o problemă vitală. Acest lucru se datorează faptului că suntem atenţi la piaţa forţei de muncă şi reuşim prin pachetul salarial, programul de lucru, bonusurile oferite, să atragem forţă de muncă, care să şi rămână mai departe. Un salariu în producţie, la Bilka, este peste media salariilor din Braşov şi în permanenţă urmărim media salariilor pe judeţ şi pe ţară, pentru a vedea ce alte posibilităţi ar avea angajaţii şi ce trebuie să facem pentru a-i motiva în continuare. Date fiind aceste avantaje pe care le oferim angajaţilor, ne permitem în continuare să selectăm şi să păstrăm personalul care corespunde cererilor companiei”, a explicat antreprenorul braşovean.

Către ce ţări merg produsele braşovene

Bilka a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 394 milioane lei (86 milioane de euro), în creştere cu 45% faţă de acum doi ani, când a înregistrat afaceri de 271 milioane lei. Vânzările în creştere se datorează şi exporturilor, care îşi menţin trendul ascendent. Astfel, totalul vânzărilor înregistrate la export în 2017 au crescut cu 20% faţă de 2016. „Dezvoltarea pe pieţele externe rămâne un obiectiv şi pentru anul acesta, când aşteptăm o creştere de aproximativ 20% faţă de anul trecut. Produsele Bilka fabricate la Braşov, ajung la extern, în ţări precum Ungaria, Bulgaria, Polonia, Ucraina sau Republica Moldova”, a precizat Ţepeş.

Citeşte şi:

 

Producţia de tractoare a fost revitalizată la Braşov. Cât costă un model U 650 pe piaţa din Africa

Nemţii au relansat industria la Braşov. Fabricile private le-au luat locul celor de stat

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite