Braşov

articolul anterior articolul urmator

Flacăra Olimpică ajunge la Braşov pe 10 februarie. A fost stabilit traseul pe care îl va urma

0
3 Feb 2013 17:43:53
Autor: Simona Suciu
Braşovul este judeţul gazdă al competiţiei. FOTOAdevărul.
Braşovul este judeţul gazdă al competiţiei. FOTOAdevărul.

Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) este cea mai mare competiţie sportivă organizată în România de la Universiada din anii 80.

Flacăra olimpică a ajuns astăzi la Bucureşti şi va sta câteva zile Casa Olimpică. Va porni spre Braşov în 10 februarie şi va avea următorul traseu: 14:45 sosire în Predeal, 15:10 plecare spre Râşnov, 15:45 sosire la Râşnov, 16:15 plecare spre Cheile Grădiştei, 16:50 sosire în Cheile Grădiştei – Fundata, 17:05 plecare spre Braşov, 18:00 sosire Braşov- Casa Armatei

În municipiu, traseul flăcării olimpice va fi următorul: Strada Lungă - giratoriu „ARO“ Palace - Bulevardul Eroilor - Primărie (curtea interioară). La 18:10, flacăra va fi aprinsă la Primărie,iar torţa FOTE va fi preluată de primarul municipiului Braşov.

Competiţia se desfăşoară în perioada 17-22 februarie. Întrecerile se vor desfăşura în Braşov (hochei pe gheaţă), Poiana Braşov (schi alpin, patinaj viteză pe pistă scurtă şi patinaj artistic), Predeal (snowboard şi schi fond), Râşnov (sărituri cu schiurile) şi Fundata Cheile-Grădiştei (biatlon). Concursurile vor fi transmise de posturile Digi Sport şi Digi 24.

Promovare pentru toate staţiunile

FOTE se organizează din doi în doi ani. Ultima ediţia a fost în Cehia, la Liberec. Acolo, lucrările au fost finalizate cu un an înainte de începerea competiţiei.

La FOTE vor participa 1500 de sportivi din toată Europa, care care se adaugă sute de oficiali şi jurnalişti. La eveniment se aşteaptă cel puţin 100.000 de turişti străini. Competiţiile vor fi televizate în toată Europa. Astfel promovarea turistică a staţiunilor din Braşov şi de pe Valea Prahovei ar fi uriaşă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările