Fosta preşedintă a Judecătoriei Răcari, condamnată la Braşov după ce a fabricat mai multe dosare civile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sentinţa nu este definitivă. FOTOArhivă.
Sentinţa nu este definitivă. FOTOArhivă.

Judecătoarea Flo­rica Mihalcea a fost con­damnată de magistraţii Curţii de Apel Bra­şov la trei ani de închisoare cu sus­pendare, cu o pe­rioadă de probă de opt ani, într-un do­sar instrumentat de procurorii Di­rec­ţiei Naţionale Anti­corupţie (DNA). Sentinţa poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis în judecată în 2012 grupul condus de judecătoarea Mihalcea, acuzată că a inventat dosare civile şi a dat hotărâri judecătoreşti false pentru ca anumite persoane apropiate anturajului ei să se aleagă cu locuinţe sau cu terenuri. Persoanele prejudiciate s-au constituit părţi civile cu sumele de 300.000 de euro şi 30.000 de lei. Mai mult, s-a stabilit că magistratul nu a făcut niciodată cercetări judecătoreşti şi dezbateri cu părţile, şi că, de asemenea, aceasta a schimbat termenele de judecată pentru ca dosarele să ajungă la completul condus de ea. În dosar au mai trimise în judecată şi trei grefiere.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:  În cursul anului 2009 inculpata Mihalcea Florica, în calitate de preşedinte al Judecătoriei Răcari, judeţul Dâmboviţa, cu ajutorul inculpatelor Şerban Gina Aurelia, grefierul său de complet şi Alexandru Florentina, grefier registrator la aceeaşi instanţă, a pronunţat un număr de patru hotărâri judecătoreşti, rămase definitive, prin exercitarea cu rea credinţă a funcţiei de judecător şi prin încălcarea normelor de procedură civilă.

Toate cele patru dosare civile au fost constituite în mod fictiv în numele unor reclamanţi care nu formulaseră niciodată pretinsele cereri de chemare în judecată ce aveau ca scop anularea unui partaj succesoral consfinţit de către trei fraţi printr-o tranzacţie din luna ianuarie 2008. Curtea de Apel a decis că o pedeapsă cu suspendare este suficientă. Dacă judecătoarea va mai sâvârşi vreo faptă penală în următorii opt ani, atunci va fi nevoită să îşi execute pedeapsa.

Pe aceeaşi temă:

Băbuţa care a aruncat în aer mafia imobiliară

Judecători mafioţi de la un capăt la altul al ţării

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite