Braşov

articolul anterior articolul urmator

Fostul primar din Bod, acuzat de un prejudiciu de 3,4 milioane de lei

0
2 Feb 2013 10:48:10
Autor: Simona Suciu
Claudiu Liliac a condus Primăria după bunul plac. FOTOArhivă.
Claudiu Liliac a condus Primăria după bunul plac. FOTOArhivă.

Cladiu Liliac supranumit şi „Batman de Bod“ pentru că a condus Primăria după bunul plac, fără să ţină cont de nicio regulă, riscă acum să fie executat silit.

Actualul primar, Paul Cernat, a decis să-l dea în judecată pentru recuperarea a 3,4 milioane de lei, pierdute în timpul mandatului lui Liliac. Prejudiciul este menţionat într-un raport al Curţii de Contturi Braşov. Potrivit mytex.ro comisarii au descoperit că Liliac a făcut mai multe achiziţii fără licitaţie şi fără aprobarea Consiliului Local. Mai mult unele investiţii erau doar de faţadă.

„Având în vedere raportul Camerei de Conturi Braşov şi faptul că ni se cere recuperarea preju­di­ciului, nu puteam să nu deschid o acţiune în acest sens împotriva lui Liliac. În caz contrar, mi s-ar imputa faptul că nu am întreprins nimic şi aş ajunge să mi se ceară mie să plă­tesc!”, a ţinut să menţioneze Paul Cernat, actualul primar, citat de mytex.ro. 

Şi-a lăsat angajaţii fără bani

Claudiu Liliac a devenit „cunoscut“, după ce în 2011 nu a plătit angajaţii Primăriei timp de nouă luni. Oamenii s-au revoltat, iar locuitorii cumunei au avut de suferit, deoarece activitatea a fost blocată. Nu s-au eliberat nici măcar certificate de deces. În plus, fostul primar, în loc să resolve situaţia a plecat în concediu cu autoturismul de serviciu şi nu a răspuns la telefon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările