FOTO Bazinul de Înot de 7 milioane de euro se deschide săptămâna viitoare. În aprilie intrarea va fi 12 lei pentru adulţi şi 6 lei pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bazinul arată extraordinar, comparativ cu cel vechi. FOTOPrimăria Braşov.
Bazinul arată extraordinar, comparativ cu cel vechi. FOTOPrimăria Braşov.

Zilele acestea se fac ultimele teste la sistemele de alimentare şi încălzire a apei, după care bazinul, aşteptat de peste trei ani va fi redeschis pentru public.

În această lună se vor aplica tarifele de intrarea care erau valabile în momentul închiderii bazinului. „Se va merge acum pe tarifele vechi de intrare, urmând ca la finele lunii să se voteze în Consiliul Locale noile taxe. Acestea vor fi aplicate cel mai probabil de la 1 mai“, ne-a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt la Primăria Braşov. Intrarea va costa 12 lei pentru adulţi şi 6 lei pentru copii.

Noul bazin are 4.800 de metri pătraţi şi peste 600 de locuri în tribune.  şi zece culoare, faţă de 2.800 de metri pătraţi şi opt culoare. Bazinul de înot va putea fi utilizat atât de sportivii de performanţă, pentru antrenamente, cât şi de copiii care doresc să ia cursuri de înot sau de persoanele care doresc să se relaxeze sau să facă tratament.

Totodată, complexul sportiv este dotat la subsol şi cu o zonă de recuperare pentru sportivi(care va include cabinete medicale, bazin, duşuri, grupuri sanitare, vestiare), saună, masaj şi hidroterapie. La etaj este un cabinet antidoping, dar şi un foaier, unde vor fi baruri, iar pe timp de vară o terasă cu şezlonguri.

La Clubul Sportiv Corona Braşov va fi înfiinţată o secţie de nataţie şi alta de polo, municipiul urmând apoi să se înscrie la competiţiile naţionale, dar şi internaţionale. Totodată, la bazinul olimpic, vor exista şi instructori autorizaţi care vor oferi lecţii de înot, pe lângă piscina de dimensiuni olimpice, existând şi una de iniţiere, cu o adâncime de 1,2 metri.

Bazinul de înot de la Braşov a fost construit în 1978, fiind reparat şi consolidat între anii 1986-1987, de atunci realizîndu-se doar mici modificări, reparaţii ori amenajări, care însă nu au împiedicat degradarea din ce în ce mai accentuată a clădirii. De aceea, s-a decis ca să fie ras din temelii, iar noua construcţie să fie făcută de la zero.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite