Braşov

articolul anterior articolul urmator

FOTO Braşovul se promovează la Târgul de Turism de la Varşovia

0
26 Nov 2013 09:27:07
Autor: Simona Suciu
Poiana Braşov este atracţia de iarnă a Braşovului. FOTOAdevărul.
Poiana Braşov este atracţia de iarnă a Braşovului. FOTOAdevărul.

O delegaţie a Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) va participa, în perioada 28 noiembrie - 1 decembrie, la ediţia din acest an a Tîrgului Internaţional de Turism de la Varşovia.

Braşovul va fi promovat atât ca destinaţie turistică de iarnă, având ca punct forte Poiana Braşov, dar şi ca destinaţie turistică de vară. Târgul de la Varşovia este cu atât mai important cu cât polonezii sunt în topul turiştilor străini care vin la Braşov. „Vom duce cu noi foarte multe materiale promoţionale, prin care vom invita vizitatorii târgului să vină la Braşov pentru schi, dar şi vara, pentru a vizita Ţara Bârsei, bisericile fortificate, cetăţile, dar şi Braşovul, care este cel mai frumos oraş din ţară“, a declarat Cristian Macedonschi, preşedintele APDT, citat de monitorulexpres.ro.

Braşovul se situează pe locul al doilea pe ţară ca număr de turişti după Bucureşti. În lunile iulie şi august, în general, ocupă locul al treilea după Bucureşti şi Constanţa, deoarece mulţi români merg pe litoral. În plus, anual numărul turiştilor a fost într-o continuă creştere. Dacă în 2009, la Braşov au fost 404.650 de turişti, în 2012, numărul vizitatorilor a ajuns la 700.000 de persoane. La finele acetui an este posibil ca cifra să treacă de un million de turişti. O creştere mai importantă, de 20,8%, se înregistrează în rândul turiştilor străini, în timp ce numărul turiştilor români a crescut cu 15%.

77,1% dintre turiştii străini care s-au cazat la Braşov sunt din Europa, urmaţi de cei din Asia 10,1%. Cei mai mulţi turişti au fost din Germania, urmaţi de turiştii din Franţa, Italia, Polonia, SUA, Israel şi Marea Britanie.

Statisticile arată că cele mai vizitate obiective turistice din municipiul Braşov sunt: Biserica Neagră, Piaţa Sfatului, Bastionul Postăvarilor, Cetăţuia Braşov.

În lunile de iarnă Poiana Braşov este obiectivul turistic forte. Anul acesta s-a amenajat o pârtie de schi pentru copii, dar şi panouri de informare digitale la fel ca în Austria.

Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările